Predstavnici Grada Pule posjetili prihvatilište za beskućnike

 

Danas su  pulsko prihvatilište za beskućnike posjetili zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Predstavnici Grada htjeli su posjetiti napotrebitije i vidjeti što im nedostaje u ovim zimskim danima, a  u posjet su došli sa skromni paketom da donekle, život u prihvatilištu nastoje učiniti vedrijim.

Zahvalili su se  Crvenom križu, brojnim volonterima i udrugama koje uz Grad Pulu pomažu radu prihvatilišta.

Prihvatilište za beskućnike prihvaća korisnike do godine dana, no ukoliko se do tada ne osamostale ili zaposle postoji i mogućnost daljnjeg korištenja.

Prihvatilište trenutno prima 11 osoba kojima je na raspolaganju 300-tinjak kvadrata podijeljenih na muške i ženske sobe, dva odvojena sanitarna čvora, dnevni boravak, vešeraj, radionicu i uredsku prostoriju te 600 kvadrata dvorišta.

Na kraju današnjeg susreta, korisnici pulskog prihvatilišta za beskućnike zahvalili su se predstavnicima Grada što su im uljepšali dan i dali nadu da netko misli na njih te potaknuli ih na kreativnost i motivaciju za bolji život.

 

Pin It on Pinterest