PLANIRAJU PRESELITI IZ MLINA negdje u Pulu ili Vodnjan: PULSKA BRIONKA posluje pozitivno, povećali plaće 250 RADNIKA ZA 20 POSTO

Godišnje proizvedu najviše kruha i peciva čija prodaja blago raste, za tri do pet posto. No, u velikom porastu od 20 do 30 posto godišnje je i slani asortiman, poput raznih lisnatih proizvoda, snackova i bureka, zahvaljujući brzom ritmu života i potrebi za brzom hranom.

Pulska tvrtka Brionka, vodeći istarski proizvođač pekarskih i slastičarskih proizvoda koji posluje i na riječkom području, početkom prosinca na tržište je plasirala tradicionalne suhe božićne kolačiće i slatki kruh s dodatkom grožđica. U posljednjih mjesec dana plasirali su novu slasticu, mramorni kolač, a pripremaju i tri nove torte s okusom mente, cheesecake i tortu s dodatkom cookieja koje će u dućanima biti koncem ove ili početkom iduće godine, najavljuje Ivan Smetko, voditelj proizvodnje u ovoj tvrtki.

Dubioze iz prošlosti

Unatoč dubiozama iz prošlosti te milijunskim dugovima bivše Uprave, Brionka danas posluje pozitivno, plaće 250 radnika povećali su za 20 posto, a planiraju se preseliti na novu lokaciju u Puli ili Vodnjanu gdje bi poslovali na jednom mjestu i tako dodatno smanjili troškove, veli predsjednik Uprave Brionke Mladen Anić.

Godišnje proizvedu skoro 4.000 tona pekarskih proizvoda, najviše kruha i peciva čija prodaja blago raste, za tri do pet posto. No, u velikom porastu od 20 do 30 posto godišnje je i slani asortiman, poput raznih lisnatih proizvoda, snackova i bureka, zahvaljujući brzom ritmu života i potrebi za brzom hranom.

Torte proizvode u suradnji s tvrtkom Ireks, čije sirovine koriste.

– Nedavno smo počeli proizvoditi veganska peciva za jednu firmu iz Pitomače koja ih potom plasira u Kanadu. Riječ je o polupečenim smrznutim pecivima, u pripremi je drugi kontejner koji bi trebao biti utovaren idući tjedan, kaže Smetko.

Kad je riječ o božićnim slasticama, uz standardni slatki kruh, ove godine ponudit će i onaj okruglog oblika.

– To je novo. Kruh s grožđicama vrlo je bogat, u njemu ima maslaca, jaja, mlijeka u prahu. Postoji razlika između ovog kruha i panetonea, talijanskog specijaliteta čija je proizvodnja dosta komplicirana jer se tijesto priprema od dva do četiri dana, objašnjava Smetko. Kaže da Talijani masovno proizvode ovu tradicionalnu slasticu, zbog čega je u marketima mogu nuditi po niskoj cijeni, čemu Brionka ne može konkurirati. Oni imaju masovnu proizvodnju, cjenovno su puno povoljniji, kaže.

Osim klasičnih, u božićnom asortimanu bit će i čokoladnih keksića, te onih u obliku zvjezdica, upakiranih u prigodnu blagdansku ambalažu. U ponudi će biti i pince, ove godine uz poboljšanu recepturu.

U skladu s trendovima, Brionka se specijalizirala za proizvodnju peciva za burgere. Među njima najpoznatija su ona koja proizvode za firmu Structor Z. iza koje stoji Ivan Zidar, priznati kuhar čiji je burger Mason dvaput odnio pobjedu na Zagreb Burger Festivalu.

Pirovo brašno

– Pecivo izrađujemo isključivo za njih, a na tržište smo nedavno plasirali još jedno pecivo za burger, posebno po sastavu, s puno mlijeka, jaja u prahu, uz poseban dodatak žumanaca, maslaca i šećera. Pecivo je vrlo bogato, izuzetno mekano, trajno, ima svježinu i izuzetan okus, i to je ono što se traži od nas. Trend pripreme burgera je doista velik, a na Zagreb Burger Festivalu značajno raste broj proizvođača i burgera, veli Smetko.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest