Održan 7. susret promocije pravilne prehrane u osnovnim školama Grada Pule

Osnovna škola Centar bila je danas domaćin 7. Dana zdrave prehrane u osnovnim školama. U realizaciji ovog hvalevrijednog projekta, kroz koji se naglašava važnost uravnotežene prehrane, sudjelovali su Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, ali i kuhinjsko osoblje osnovnih škola koje je pripremalo ukusne i zdrave obroke.
Program je započeo plesom i vježbanjem, jer je tjelovježba uz uravnoteženu prehranu važna za zdravlje djece.

 „U Gradu Puli prepoznali smo važnost promocije zdravih navika  te vjerujem kako kroz edukaciju zajednički uvelike doprinosimo zdravlju djece za budućnost, Grad Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije naše osnovne škole i vrijedne kuharice.  Hvala svima koji su dio ove zdrave priče, te ćemo nastaviti tim putem i dalje. Možemo kazati kako smo stvorili jednu kvalitetnu priču koja je održiva, odgovara na potrebe djece i roditelja te koja objeduje sve elemente potrebne za primjenu pravilne prehrane u školama“, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Aleksandar Stojanović naglasio je kako ovaj projekt ima za cilj stvaranje pravilnih prehrambenih navika kod djece. „Projekt je imao pozitivan odjek i u drugim gradovima koji sada slijede naš primjer“, kazao je Stojanović koji je ovim putem najavio  neke nove projekte te pohvalio uvijek dobru suradnju s Gradom Pula.

Zadovoljstvo što je upravo OŠ Centar ove godine  domaćin  hvalevrijednog projekta koji omogućuje spravljanje ukusnih, raznovrsnih te prije svega zdravih i nutritivno bogatih obroka izrazila je ravnateljica Loreta Ribarić.
U sklopu susreta, prezentiran je letak „Priprema, pozor, sad!“, namijenjen djeci i roditeljima, u kojem je istaknuta i važnost  kombiniranja namirnica, uravnotežene prehrane i važnost tjelesne aktivnosti.

Nakon prigodnog programa i pozdravnih govora okupljeni su mogli degustirati  školsku marendu koja se sastojala od vege lazanja, rižota s piletinom i sezonskim povrćem, muffina s tikvicama i palentom, namaza od buče, domaće paštete od piletine s maslinama, kajgane u tortilji sa sezonskim povrćem i feta sirom i mnogih sokova na prirodnoj bazi.
Projekt uvođenja zdrave prehrane u škole započeo je 2013. godine, i zahvaljujući njemu djeci je svakodnevno osiguran zdrav i nutritivno vrijedan obrok, a na ovaj način stječu i navike zdrave prehrane koje će ponijeti sa sobom kroz život.

Pin It on Pinterest