Minimalan poraz protiv Hajduka

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 – Hajduk 0 – 1

U 28. Kolu 1.HNL, Istra 1961 je ugostila Hajduk. Utakmicu je obilježio rani pogodak Caktaša u 6′. Te standardni problem „Zeleno-žutih“ ove sezone – realizacija.    

Prva prilika na utakmici ipak je pripala domaćinima. U 5′ prvo je Blagojević pokušao sa ruba kaznenog prostora, lopta se odbija do Guzine koji iz okreta puca ravno u Posaveca. Samo minutu kasnije, Istra gubi. U 6′ Duka ne uspijeva uhvatiti loptu nakon ubačaja, ona se odbija do igrača Hajduka te nakon novog ubačaja lopta dolazi do Caktaša koji pogađa za 0 – 1. U idućih dvadesetak minuta, Puljani su pokušali stvoriti prilike preko kontre no bez konkretnog udarca prema golu Hajduka. Do sljedeće prilike čekalo se do 28′ kada Blagojević ubacuje iz kuta za Guzinu koji Glavom puca a Posavec odlično brani. U nastavku Istra ponovno prijeti, ponovno je Guzina glavni akter koji prima loptu unutar kaznenog prostora Hajduka, snažno puca no Posavec je spreman i na taj udarac te je na semaforu ostalo 0 – 1. Hajduk uzvraća u 36′. Iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora Caktaš puca, ali presnažno te lopta odlazi visoko preko gola. Novi prekršaj na rubu kaznenog prostora samo minutu kasnije. Ponovno je Caktaš pokušao, no i ovaj puta lopta odlazi preko gola. Nakon ranog pogodka i šoka za Puljane, nogometaši Ivana Preleca uspjeli su se stabilizirati u prvome poluvremenu te stvoriti dvije dobre prilike, no Puljane i dalje muči isti problem, a to je realizacija. Poluvrijeme je završilo minimalnim vodstvom Hajduka.

U nastavku, Hajduk želi novi rani pogodak. U 48′ Blagojević ruši Hamzu na 16 metara od gola, a iz slobodnog udarca Caktaš pogađa živi zid te lopta odlazi u korner. Borba na sredini terena odvijala se do 75′. Hamza radi prekršaj na dvadesetak metara od gola gostiju iz Splita, a iz slobodnog udarca, Grujević je uspio prebaciti živi zid, no lopta odlazi malo pored gola. U 77′ Guzina je povukao loptu po desnoj strani, te iz „mrtvog kuta“ pokušao prevariti Posaveca, no njegov udarac odlazi preko gola. Hajduk je uzvratio u 79′ preko Dolčeka koji nakon ubačaja sa desne strane puca pored gola domaćina. U 88′ Juranović nakon ubačaja iz kuta, glavom puca a Duka vršcima prstiju brani njegov udarac. Utakmica je završila 0 – 1 pobjedom Hajduka.

Igra bolja u odnosu na prošlo kolo protiv Rijeke, uspjeli su Puljani stvoriti nekoliko dobrih prilika, no nisu uspjeli realizirati. U idućem kolu, Puljane čeka možda i najteža utakmica u novom nastavku sezone, ona protiv izravnog konkurenta za ostanak u ligi – Intera iz Zaprešića. Utakmica sa Interom igra se na Aldo Drosini u utorak 16.06.2020. sa početkom u 18:55h.

Istra 1961:  Duka 6.5,  Tomašević 5.5 (od 83′ Obeng), Galilea 5.5, Bosančić 5.5, Gonzales 6.0, Lončar 6.0 ( od 78′ Maganjić), Blagojević 6.0, Močinić 6.0, Grujević 5.5 ( od 83′ Franić), Guzina 6.5 ( od 78′ Perić-Komšić), Delić 6.0 (od 63′ Fintić)

Hajduk: Posavec, Mujakić, Dimitrov, Ismajli, Dolček, Jradi, Barry, Čuić ( od 66′ Jurić), Juranović, Caktaš ( od 66′ Kreković), Jairo ( od 81′ Nejašmić)

Pin It on Pinterest