Istra 1961 izgubila u golijadi protiv Rijeke!

U sklopu 11. kola 1. HNL, Istra 1961 ugostila je NK Rijeku na Aldo Drosini. Utakmicu je obilježila golijada koja se ne viđa često na HNL terenima. Krenimo redom:

U 3′ prva prilika pripala je Rijeci. Pavičić je pokušao sa dvadesetak metara, no njegov odarac odlazi preko gola. Iako je prva prilika pripala Rijeci, Istra 1961 je otvorila utakmicu dosta otvoreno te je vršila visoki pritisak na Rijeku tokom prvih desetak minuta utakmice. U nastavku, Istra dolazi do pogodka! U 18′ Hujber ubacuje na drugu vratnicu, Beljo daje povratnu loptu za Silvu koji iz okreta pogađa za 1 – 0. Istra se povukla te tražila nove prilike iz kontre i polukontre. U 22′ Istra ponovno prijeti preko Mlinara koji sa ruba kaznenog prostora ne zahvaća loptu na najbolji način te puca visoko preko gola. Vodstvo Istre nije dugo trajalo. U 24′ nakon ubačaja sa lijeve strane Krešić je natrčao te pogodio za 1 – 1. U 28′ Istra uzvraća preko Mlinara koji iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora puca pored gola. U 32′ Vučkić dodaje za Pavičića koji sa ruba kaznenog prostora pogađa za 1-2 i donosi Rijeci potpuni preokret. U 37′ Rijeka povećava vodstvo. Nakon ubačaja iz kornera, Pavičić se nalazi slobodan te puca i postiže svoj drugi pogodak na utakmici. U 41′ potop Istre 1961. Vučkić se oslobađa svojeg čuvara te pogađa suprotni kut za 1-4. U 45′ Blagojević ubacuje oštru loptu za Mahmouda koji puca glavom pored gola.Poluvrijeme je završilo rezultatom 1 – 4.

Rijeka nastavlja svojim ritmom u drugome poluvremenu. Ampem nakon ubačaja Vučkića postiže pogodak za 1 – 5 u 52′. Istra je pokušala smanjiti vodstvo u 57′ kada Blagojević udarcem iz daljine puca pored gola Rijeke. U 59′ ponovno Istra prijeti preko Perere koji također puca sa velike udaljenosti preko gola. Minutu kasnije 60′ Mahmoud smanjuje na 2 – 5 nakon ubačaja Hujbera sa desne strane. Uslijedilo je primirje do 72′ kada Hujber puca pored gola nakon pravovremenog utrčavanja. Nastavila se golijada na utakmici. U 77′ Lisica postiže pogodak glavom nakon ubačaja Miškovića. U 82′ Mahmoud iz kaznenog prostora puca pored gola. U 84′ Bušnja uzvraća za Rijeku no njegov udarac odlazi od bloka u korner. U 86′  Bušnja je postigao pogodak za 3-6 nakon ubačaja Obregona sa desne strane. Do kraja utakmice Istra 1961 nije uspjela iznenaditi preokretom te je utakmica završila rezultatom 3 – 6.

Istra 1961 dobro je otvorila utakmicu, postigla je taj prvi pogodak, no nakon toga kao da je sve stalo. Momčad Gonzala Garcije prepustila je teren Rijeci koja je sa lakoćom u dvadesetak minuta postigla preokret. Nakon 11 odigranih kola, Istra 1961 ima samo 10 bodova te se nalazi na 8. mjestu ljestvice. Zatim slijede Slaven Belupo sa 6 bodova te Hrvatski dragovoljac sa 5 i utakmicom manje. Istra 1961 svoju sljedeću utakmicu igra 16.10.2021. protiv NK Gorice. Utakmica se igra u 15:00h.

NK Istra 1961: Lučić, Hujber, Silva, Galilea, Navarro ( od 89′ Daničić), Mahmoud ( od 89′ Iličić), Mlinar ( od 58′ Mišković), Blagojević ( od 89′ Desio), Bande ( od 74′ Lisica), Beljo, Perera

NK Rijeka: Zlomislić, Escoval, Kresić, Smolčić, Vukčević ( od 90′ Jurišić), Selahi, Pavičić, Vučkić ( od 62′ Vuk), Ampem ( od 63′ Bušnja), Murić ( od 78′ Liber), Drmić ( od 78′ Obregon)

Odgovori

Pin It on Pinterest