Slavonske delicije na tržnici u Puli – Slavonsko Martinje na pulskoj tržnici

Udruga branitelja proizvođača Panonija donosi u Pulu izložbeno-prodajnu manifestaciju pod nazivom „Slavonsko Martinje na pulskoj tržnici“ od 7. do 12. studenog 2022. godine na Trgu 1. svibnja pored zgrade centralne pulske tržnice.

Od ponedjeljka do subote bit će moguće uživati u tradicionalnim proizvodima Slavonije koje će predstaviti 15 izlagača. „Posebno za Martinje, donosimo kuhano vino iz Iloka te ćemo pripremati slavonski čobanac.Ako ste ljubitelj kontinetalne tradicionalne kuhinje i drugih slavonskih delicija, onda je dolazak na pulski trg pored zgrade tržnice pravo mjesto za vas,“ poručuje Pavao Baotić predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije sedam godina udružili su se radi promidžbe te prezentacije autohtonih slavonskih  i drugih autohtonih proizvoda kroz zajednički nastup na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak u Udruzi daje se na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave te dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte kao što su Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo, te je po njima postala prepoznatljiva diljem Hrvatske.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je tajnik udruge gosp. Nenad Kračun mob: 092 1964149.                               

Pozivamo sve ljubitelje slavonskih delicija da se prošeću do pulske centralne gradske tržnice te kušaju i kupe proizvode koje nam donose gosti iz Slavonije.

Odgovori

Pin It on Pinterest