U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održan stručni skup o izazovima knjižnica u digitalnom svijetu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule, a u organizaciji gradskih knjižnica Pula i Umag, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u petak, 2. prosinca održan je stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga“.

U ime Grada Pule prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić svečano otvorivši skup, istaknuvši pritom važnost svjesnosti izazova koje digitalno doba stavlja pred sve nas.

Na skupu, koji je namijenjen informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja, održana su predavanja vezana uz teme digitalne sfere današnjeg doba koja stavlja naglasak na e-knjige odnosno e-čitanje te predstavljeni rezultati domaćih i inozemnih istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Članovi programskog i organizacijskog odbora stručnog skupa bili su Nadia Bužleta, Neven Ušumović, Liana Diković i Vanja Fornazar. Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nadia Bužleta u pozdravnom je govoru ujedno najavila i svečano otvorenje obnovljene knjižnice koje je planirano za 19. prosinca ove godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest