Vrijeme usporava radove investicijskog održavanja na sportskim objektima!

Promjene vremena uz veliku količinu vlage u posljednjih mjesec dana usporili su dovršetak radova na sportskim objektima SRC Veruda i Gradskom stadionu Aldo Drosina.

Dok je sama atletska staza dovršena uz nadzor tehnologa iz njemačke tvrtke Polytan GmbH, za preostalu izvedbu zaletišta za skokove (skok u dalj i troskok), igrališta kao i iscrtavanje linija potrebno je „skupiti“ desetak dana suhog vremena i prosječnih temperatura koje omogućavaju radove s poliuretanskim vezivima.

Dovršetak iscrtavanja staze, pored atletičara, nestrpljivo očekuju i nogometaši koji su ograničeni u korištenju saniranog i oporavljenog travnjaka radi pristupa nogometnom terenu.

Za izvođenje staze izvršeno je dodatno frezanje i asfaltiranje pomoćnih terena, nabavljena je nova konstrukcija za košarku, ugrađen SmartTrack sustav koji će rekreativcima i natjecateljima omogućiti automatizirano mjerenje vremena, sanirana je jama s vodenom zaprekom, te su zamijenjene sve odskočne daske zaletišta.

Početak radova na zamjeni umjetnog travnjaka na Gradskom stadionu Aldo Drosina bio je predviđen za početak prosinca, kada su završila redovna natjecanja i započela pauza za veći mlađe dobne skupine. Radovi na zamjeni travnjaka na poligonu za igru trenutno je u tijeku, te se namjerava dovršiti u ovom tjednu, dok se zamjena travnjaka na pomoćnom igralištu za koje radove je ostvareno sufinanciranje u iznosu od 800.000,00 kn od Ministarstva turizma i sporta, namjerava izvesti do kraja ove godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest