Gorica i Istra 1961 odigrale jednu od najluđih utakmica u HNL-u! Puljani ispustili veliko vodstvo i kući se vraćaju poraženi!

Foto: arhiva

GORICA – ISTRA 1961 5 : 4

Malo je reći da smo gledali nesadržajnu utakmicu u Gorici. 25. kolo 1. HNL, Gorica je ugostila pulsku momčad. Već u prvome poluvremenu vidjeli smo tri pogodka, što je bilo uvod u još sadržajnije drugo poluvrijeme. Krenimo redoslijedom.

Puljani su već u 13′ došli do vodstva. Caseres je odlično pronašao Bakrara koji je zamjenio Antu Ercega te iz kaznenog prostora snažno pucao u bliži kut golmana Gorice te postigao gol za 0 1. Uslijedila je stanka do 30′ kada se domaćini vraćaju preko Pršira koji nakon ubačaja puca ramenom i prebacuje golmana Istre te postiže gol za izjednačenje. Golijada ni tu nije stala, jer Puljani su opet preokrenuli preko Bakrara koji u šesnaestercu prvo pogađa stativu, lopta se odbija ponovno do njega te ju on zakucava za 1 – 2. Poluvrijeme je završilo rezultatom 1 – 2.

U drugome poluvremenu potpuni kaos. U 55′ Caseres je uputio snažni udarac koji je bio neobrnjiv za golmana Gorice te povećao vodstvo Istre na 1 – 3. Do 78′ nije bilo puno prilika, a od 78′ do 83′ Istra je uspjela prosuti svo vodstvo. Prvo u 78′ Majić ruši igrača Gorice na što sudac utakmice označava kazneni udarac, iz kojega je siguran Pršir. Samo tri minute kasnije u 81′ Fućak je zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja za 3 – 3. Da bi u 83′ Suk nakon ubačaja postigao gol za 4 – 3 i potpuni preokret. Kada se činilo da neće više biti golova, u sudačkoj nadoknadi ponovno se gledala drama. U 94′ Istra je izjednačila preko Matheusa koji je provukao loptu u suprotni kut. Rezultat je bio 4 – 4, a već je pao drugi i posljednji gol za konačno slavlje Goričana, jer je u 95′ Mitrović glavom u akciji nakon centra pogodio za konačnih 5 – 4.


Ovakve golijade se rijetko događaju na HNL terenima, vidjeli smo čak 9 pogodaka. Puljanima ostaje žal za ispuštanjem vodstva u nekoliko minuta. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra protiv Dinama u srijedu 15.03.2023. sa početkom u 17:00h.

Odgovori

Pin It on Pinterest