Olivera Balašević završila ljetnu turneju predstave “Prezime ruže” na mjestu za koje ju vežu najljepše uspomene

Foto: Davor Dragičević

U gradu gdje je Đorđe Balašević prvi puta nastupio u Istri, na mjestu koje je inspiriralo tekstove pjesama mnogima omiljenog glazbenika, Olivera Balašević je predstavila svoju čuvenu predstavu o kojoj se već dugo priča.

Mnogobrojna publika je imala prilike po prvi puta vidjeti uživo izvedbu za koju se Olivera dugo spremala, a malo je reći da je po završetku ostala oduševljena. Potvrđuje to gromoglasni pljesak koji se, kao i prošlog četvrtka na izvedbi u Kastvu, ni u pulskom Kaštelu ni zaustavljao više minuta.

“Za svaku lijepu bajku potrebni su i vilenjaci, hvala vam što ste jedni od njih” poručila je glavna glumica zahvalno nakon predstave.

Njezina monobajka govori o djetinjstvu koje bi svako dijete poželjelo, ali o djetinjstvu koje nije provedeno u savršenim uvjetima već potpuno suprotno. Neponovljivu priču koju možete na pravi način doživjeti samo uživo slušajući Oliveru dodatno je uljepšao ambijent ljetne noći pod zvijezdama u pulskom Kaštelu te sjajna publika koja je svjesno pratila svaki i najmanji detalj kao da je najvažniji za priču. 

“Jel se mi znamo od nekud?” upitala je s pozornice glavna glumica, a publika je spremno odgovarala – “da, znamo”. “Iz pjesme o Dođoški, o Oliveri, o vještici?”, nadovezala se Olivera.

Fascinirana publika je tek na kraju osvijestila da je Oliverina monobajka “Prezime ruže” zapravo oda herojima i junacima njezinoga doba više nego priča o njoj, a dirljive uspomene s Đoletom koje je prikazala prema kraju predstave su nekolicinu gostiju iz publike dovele do suza. Istra ih je voljela, a i oni su voljeli Istru i Hrvatsku. Odaziv na predstavu i sjajne reakcije potvrda su da je ta ljubav i dalje velika. 

Turneja predstave “Prezime ruže” za sada staje, ali sudeći prema odazivu i reakcijama ne bi čudilo da Olivera već uskoro najavi izvedbu u nekom novom gradu koji je svojim uspomenama veže za priču. 

Odgovori

Pin It on Pinterest