Novi način rezervacije doživljaja, tura i atrakcija u Istri

PLATFORMA TO DO IN ISTRIA UMREŽAVA DESTINACIJU I PRUŽA JEDINSTVENO KORISNIČKO ISKUSTVO 

Projekt razvoja platforme To Do in Istria, službeno je prezentiran u srpnju prošle godine, kao rezultat višegodišnjeg rada i suradnje ključnih dionika u turizmu. Sama ideja nastala je krajem 2019. godine, kada se počela ukazivati potreba za primjenom modernih i sigurnih online rješenja za rezervaciju, uz stvaranje diversificirane turističke ponude na području Istre. Prošlogodišnja pilot sezona pokazala se veoma uspješnom za novu destinacijsku platformu uz ostvarenje postavljenih ciljeva te uspostavu mreže lokalnih ponuđača s preko 70 objavljenih tura, atrakcija i doživljaja podijeljenih unutar četiri glavne kategorije.

„Istra je danas po mnogočemu brend te sinonim za nezaboravan odmor, koji uključuje aktivnosti na otvorenom, prirodne ljepote, bogatu kulturnu baštinu i nezaboravne gastronomske doživljaje. Upravo su ove aktivnosti objedinjene unutar prve destinacijske rezervacijske platforme pod nazivom To Do in Istria koja promovira i prodaje doživljaje, ture i atrakcije naše regije te postavlja nove standarde u kreiranju destinacijske ponude“, ističe župan Boris Miletić, koji je lani i sudjelovao na predstavljenu projekta. 

Platforma objedinjuje destinacijsku ponudu na jednom mjestu, a ista je prezentirana kroz četiri glavne kategorije – Nature & Outdoor, History & Culture, Gourmet experiences, Water activities. Jednostavan dizajn, te brzo i efikasno korištenje za krajnje korisnike omogućava da svi zainteresirani s lakoćom pronađu i rezerviraju željene aktivnosti, ture i doživljaje. Ujedno, na stranici su postavljene napredne sigurnosne mjere i metode online plaćanja kako bi se osigurala maksimalna zaštita korisnika. To Do in Istria prepoznata je kao ključni pokretač u procesu poticanja dodatne digitalizacije destinacije. Ovaj inovativni projekt predstavlja prvu destinacijsku rezervacijsku platformu u Hrvatskoj kroz jednostavnu i brzu uslugu kupnje preko 100 tura, atrakcija i doživljaja, čineći Istru dostupnijom svim turistima, kao i domicilnom stanovništvu. Nadalje, platforma omogućava kvalitetnu promociju svim zainteresiranim ponuđačima različitih usluga na destinaciji te se konstantno prilagođava njihovim potrebama, kao i potrebama lokalnih turističkih zajednica za prodaju ulaznica i događanja. Upravo se zbog ovog razvojnog segmenta ove godine implementirao novi način bookinga koji unutar jednog proizvoda, odnosno događanja ili manifestacije objedinjuje više datuma održavanja eventa. Na ovaj način želi se dodatno potaknuti destinacijsko umrežavanje s partnerima javnog sektora kako bi svoje proizvode i usluge mogli prodavati putem platforme To Do in Istria. 

Platforma je privukla različitu vrstu korisnika, od avanturista do obitelji koje traže dodatne aktivnosti za vrijeme svog boravka u Istri, kako bi im odmor bio zanimljiviji. Impresivni rezultati postignuti su već u prvoj pilot sezoni, s platformom koja se pozicionirala na prvoj stranici Google tražilice. Iako je platforma prodajnog karaktera, posjetitelji se također javljaju s različitim upitima te traže preporuke i savjete za odabir pravog doživljaja.

Projekt je realiziran od strane Istarske razvojne turističke agencije uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije, kao i Turističke zajednice Istarske županije, te u suradnji s lokalnim partnerima.

Platforma trenutno bilježi izniman interes i odlične rezultate uz kontinuirano unaprjeđenje i širenje mreže partnera, te nastavlja rasti kao pouzdan vodič za putovanja, postavljajući se kao nezaobilazan alat za planiranje aktivnosti u regiji.

Svi zainteresirani ponuđači usluga na destinaciji mogu se javiti na info@todoinistria.com kako bi upravo njihova ponuda postala dio platforme To Do in Istria.

Za više informacija o projektu To Do in Istria posjetite:

Odgovori

Pin It on Pinterest