Predala policiji oružje i streljivo

Policija zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija

Foto: PU istarska

Pulskoj policiji jedna građanka jučer je predala 365 komada streljiva raznog kalibra, automatsku pušku Crvena zastava M-72, poluautomatsku pušku Crvena zastava M-59 i pištolj Crvena zastava M-57.

Policijski službenici preuzeli su oružje na siguran način te ovom prilikom ponovno pozivamo građane koji u svom domu još uvijek imaju oružje, streljivo i eksplozivne tvari, da te predmete predaju policiji i učine svoj dok sigurnijim.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.

Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Odgovori

Pin It on Pinterest