Na programu Vodnjanskog ljeta od 24. do 31. srpnja – Ove subote 55. Galižanska noć

Nakon pregršt događaja proteklog vikenda i kratkotrajnog temperaturnog osvježenja nastavljamo s vrućim večerima uz Vodnjansko ljeto.

U srijedu 24. lipnja 2024. godine u 21.00 sat na Narodnom trgu u Vodnjanu održat će se nova manifestacija pod nad nazivom “Welcome to Vodnjan – Benvenuti a Dignano”, nastala na inicijativu ugostitelja i iznajmljivača. Nastupit će KUD Uljanik iz Pule i KUD Vodnjan te DJ Giuly. Na Placi će se svojim proizvodima predstaviti lokalni OPG-ovi, nudit će se tradicionalne slastice poput fritula, a u Zajednici Talijana Vodnjan moći će se razgledati izložba grbova vodnjanskih obitelji.

U srijedu na Novoj plaži u Barbarigi počinje i već tradicionalni glazbeno umjetnički eko festival pod nazivom Escape the City & Escape the Parents. Festival se održava sve do nedjelje 28. srpnja.

Na programu Art Kina “Cineast” ovog četvrtka, 25. srpnja 2024., prikazuje se drama “Ja, kapetan” talijanskog redatelja Mattea Garronea. Početak projekcije u Bašti – Rotondi je u 21.30, a u slučaju kiše film će biti prikazan u Vjenčanoj sali u Vodnjanu (Komunalna palača, ulaz s Narodnog trga).

U petak 26. srpnja 2024. s početkom u 19.00 sati na Župnom trgu u Vodnjanu, pored zvonika, održat će se atraktivni akrobatsko-glazbeni performans pod nazivom “In aria” (Gore u zraku). U atraktivnoj predstavi, čiji je zaštitni znak klavir u zraku te ples na svili, nastupaju Paolo Zanarella kao zračni pijanist i Silvia Zotto kao zračna plesačica.

Ove subote, 27. srpnja 2024., svi putovi vode u Galižanu! Na Velikom trgu u 10.00 sati koncert će održati Limena glazba Grada Vodnjan- Dignano i ZT Vodnjan. To je samo uvod u 55. Galižansku noć na kojoj će nastupiti Zlatko Pejaković i grupa Le Mond. Ova dugovječna i tradicionalna fšta održava se na Rukometnom igralištu, a program počinje u 21.00 sat.

U Vodnjanu pak u subotu, 27. srpnja 2024., u galeriji El magazein u 10.00 sati otvara se izložba “Immanenze – duetto – Imanencije – duet” na kojem se predstavljaju Alessandra D’Angelo iz Italije i Graciela Machado izt Portugala. U isto vrijeme u Zajednici Talijan Vodnjan počinje radionica nakita od mozaika, a održavat će se sve do 14.00 sati.

Na rasporedu Ljetnog kina – Revije dječjih animiranih filmova za sljedeći tjedan je film “Zecko Koš i tajna Mrkog hrčka” (Chickenhare and the Hamster of Darkness). Projekcija je u Peroju na Placi u ponedjeljak, 29. srpnja, U Galižani na rukometnom igralištu u utorak, 30. srpnja, te u Vodnjanu u Bašti – Rotonda u srijedu, 31. srpnja. Početak svih projekcija je u 21.00 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest