U tijeku javna nabava za odabir izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji školske zgrade Osnovne škole Svetvinčenat

Istarska županija je pokrenula postupak javne nabave za odabir izvođača radova na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Svetvinčenat za potrebe uvođenja jedno smjenske nastave“, koji se financira iz bespovratnih sredstava Mehanizma za oporavak i otpornost, a procijenjena vrijednost iznosi  3.055.500,00 EUR (bez PDV-a). Partneri na projektu su Općina Svetvinčenat, Osnovna škola Svetvinčenat.

Svrha projekta je unaprijediti kvalitetu obrazovanja i obrazovnih ishoda učenika s područja općine Svetvinčenat kroz uvođenje jednosmjenske nastave i stvaranje uvjeta za provođenje cjelodnevne škole u OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići. Projektom su predviđene aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje postojećih prostorija OŠ Svetvinčenat, izgradnja školske sportske dvorane te izgradnja školskih vanjskih igrališta, zajedno s nabavkom opreme. Na taj način proširit će se postojeći infrastrukturni kapaciteti Osnovne škole Svetvinčenat te osigurati potreban školski prostor za rad škole s 8 razrednih odjela, što će omogućiti uvođenje nastave u jednoj smjeni za učenike OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići.

Krajem kolovoza slijedi natječaj za stručni nadzor i koordinatora zaštite na radu, dok se sam početak radova očekuje na jesen. Predviđeni rok dovršetka radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao. 

Podsjetimo, upravo je ulaganje u područje obrazovanja definirano kao jedan od prioriteta u mandatu župana Borisa Miletića, s posebnim naglaskom na uvođenje jednosmjenske nastave u školama čiji je osnivač Županija. Da je tomu tako potvrđuju i brojne već realizirane, kapitalne investicije poput ulaganja u Društveni centar Pula, početkom godine okončanog projekta KLIK Pula, dogradnje i opremanja Talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci” Buje-Buie, te energetske obnove, sanacije i adaptacije školske zgrade Područne škole Sveti Martin u Nedešćini. Također, prije mjesec dana potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji zgrade Talijanske osnovne škole Novigrad-Scuola elementare italiana Cittanova, projekt ukupne vrijednosti u iznosu od 4.018.060,94 eura, kojeg zajednički financiraju Istarska županija, Grad Novigrad-Cittanova i Talijanska unija.

Odgovori

Pin It on Pinterest