Objavljen Javni natječaj za dodjelu potpora za razvoj IKT sektora u Istarskoj županiji u 2024. godini

Istarska županija danas je na svojoj mrežnoj stranici objavila Javni natječaj za dodjelu potpora za razvoj IKT sektora u Istarskoj županiji u 2024. godini. Prioritet ovog Javnog natječaja je putem ciljane potpore za razvojna ulaganja, jačati konkurentnost i poticati rast IKT sektora u Istarskoj županiji.

Ciljevi ovog Javnog natječaja su:

  •  povećanje učinkovitosti poslovanja i konkurentnosti  IKT sektora,
  •  poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz primjenu informatičke tehnologije,
  •  poticanje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga
  •  edukacija zaposlenika u IKT sektoru, 
  • internacionalizacija poslovanja

Mjere za provođenje ovog Javnog natječaja su:

Mjera 1.  Sufinanciranje istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda/usluga

Mjera 2. Sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda/usluga

Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Istarske županije za 2024. godinu, razdjelu Upravnog odjela za gospodarstvo u iznosu od 70.000,00 eura.

Korisnici mjera iz ovog Programa mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva („Narodne novine broj 29/02, 63/07, 53/1., 56/13 i 121/16) ili Zakonom o zadrugama (Narodne novine 34/11, 125/13, 76/14, 114/18, 98/19), te koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu te posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije.

Potpore male vrijednosti (de minimis potpore) dodjeljivati će se subjektima malog gospodarstva u obliku bespovratnih sredstava kao nadopune privatnom financiranju. 

Nepovratne potpore dodjeljivat će se za pokriće do maksimalno 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Maksimalan iznos potpore po poduzetniku iznosi ukupno 6.000,00 eura.

Troškovi se priznaju ako su nastali u razdoblju od 1. siječnja 2024. godine do predaje zahtjeva. 

Prijave na Javni natječaj mogu se podnijeti isključivo putem e-maila pisarnica@istra-istria.hr. Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Istarske županije www.istra-istria.hr, a Javni poziv će biti otvoren do 30. rujna 2024. godine.  

Odgovori

Pin It on Pinterest