”Degustacija DNK” – otvorene prijave!

Udruga Metamedij i galerija Novo organiziraju radionicu “Degustacija DNK” koja će se održati 29. kolovoza 2024. godine u 18:00 sati u galeriji Novo, pod vodstvom meksičke multimedijske umjetnice Laure Rodriguez

U sklopu Summer Sessions umjetničkog rezidencijalnog programa u udruzi Metamedij i galeriji Novo, umjetnica Laura Rodriguez istražuje različite oblike percepcije svakodnevnih objekata u našoj hrani. Tijekom ove radionice, polaznici će okusiti priče o rajčicama koje izvorno potječu iz Meksika. Budući da je rajčica je vrlo tehnologizirana biljka u industriji, tijekom ove radionice polaznici će naučiti kako ekstrahirati DNK iz voćaka protokolom iz kućne radinosti te kako zadržati njihovu esenciju u jestivim sferama.

Radionica je dio umjetničkog projekta Edible Notions koji umjetnica razvija tijekom njezina boravka u Puli u produkciji s udrugom Metamedij i V2_Lab for the Unstable Media (Rotterdam) i koji će predstaviti javnosti početkom rujna, a otvorena je svima koji se kroz praktične procese žele zabaviti znanošću, umjetnošću i kuhanjem u galerijskom ambijentu.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na e-mail: novogallery.info@gmail.com

Broj mjesta je ograničen na 7-10 sudionika, neovisno o njihovoj dobi i predznanju, a predviđeno trajanje radionice je 90 minuta. Radni jezik radionice je engleski. 

Summer Sessions su kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije, nudeći podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu. Odabrani kandidati razvijaju svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. 

Odgovori

Pin It on Pinterest