Alen Vitasović na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Danas, 28. kolovoza 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za poznatog istarskog glazbenika Alena Vitasovića koji će u listopadu ove godine velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture obilježiti 30 godina karijere. 

„Prije svega vam čestitam na bogatoj karijeri koja traje više od 30 godina. Uz vaše bezvremenske hitove vežu nas brojne uspomene i na tome vam od srca hvala“, rekao je gradonačelnik Zoričić koji je tom prigodom Alenu Vitasoviću uručio prigodnu zahvalnicu za dugogodišnji doprinos promociji Pule, Istre i istarske glazbe.

Vitasović se potom zahvalio i opisao kako je sve započelo još davne 1976. godine. 

„Imao sam sedam godina kada sam uzeo harmoniku u ruke i počeo svirati po svadbama. To je bilo 1976. godine, tada je zapravo započela moja ljubav prema glazbi i od tada sam na pozornici. Ja tu pozornicu nikada nisam ostavio, niti ona mene. Glazba je mene jednostavno odabrala. Nikada nisam razmišljao da se bavim ičim drugim. Kad uzmem mikrofon, ja sam drugi čovjek i za mene sve staje. To mi daje energiju i snagu za dalje“, poručio je Vitasović i nadodao kako je ipak, najviše od svega ponosan na svoju djecu i da su mu ona najveće bogatstvo. 

Podsjetimo, Vitasović je solo karijeru započeo 1993. godine debitantskim singlom ‘Ne moren bez nje‘ koja se našla na njegovom albumu prvijencu ‘Gušti su gušti‘. U 30 je godina rada snimio i objavio devet albuma i nekoliko kompilacija te surađivao s brojnim poznatim izvođačima. 

Njegova posljednja suradnja s imenjakom Alenom Kozićem, poznatijim pod imenom Lima Len, urodila je velikim hitom koji ovog ljeta obara sve rekorde slušanosti. Na pitanje kako komentira veliki uspjeh svog najnovijeg hita ‘Brajde‘ koji trenutno ima 4.8 milijuna pregleda, Vitasović odgovara: 

„Lima Len je naš dečko iz Galižane. Poslao mi je tu pjesmu i odmah sam krenuo pjevušiti. Pomislio sam da će to biti jedna simpatična i fora pjesma, ali iskreno nisam očekivao da će postići ovoliki uspjeh. Jednostavno se sve poklopilo. Pjesma je čista pozitiva i dogodila se u pravo vrijeme“, zaključio je Vitasović. 

Odgovori

Pin It on Pinterest