Jučer su održane dječje utrke u sklopu 6. Pula Marathona!

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun-om glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 6. Pula Marathon, a ista se održava i uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Group. Program Pula Marathona počeo je u petak, 20. rujna kada su trkači krenuli podizati startne brojeve te su održane dječje utrke ispred Arene. Utrke za djecu počele su u predvečernjim satima, a razvrstane su po kategorijama: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole. Dječje utrke su obuhvaćale trčanje na trasi od 150 metara do 500 metara, ovisno o kategoriji i godinama djece. Glavni nositelj organizacije i partner dječjih utrka je Arena Hosipitality Grupa.

Utrka su predstavljale pravi doživljaj za cijelu obitelj. Djeca su dala sve od sebe da sudjeluju, a roditelji, prijatelji i rodbina su bodrili ove malene borce. Ono što ovaj događaj posebno krasi je pozitivna atmosfera, veselje i igra koji su tijekom dječje manifestacije na svakom koraku. Upravo je to ideja ove utrke – da se na najmlađe prenese sportski, zdravi duh te da su svi pobjednici jer sudjeluju. Prije i nakon dječjih utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja te prigodnih nagrada za sve sudionike. Bio je tu i cijeli zabavni šareni grad od napuhanaca koji je podignut u suradnji sa Svijetom zabave i timom animatora i djelatnika AHG-e.

Iako natjecanje i pobjeda nisu osnovni cilj organiziranja dječjih utrka, već sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama.

U kategoriji Predškolarci (3-4 godine) za Djevojčice, na prvom mjestu bila je Elisa Perković, na drugom Dora Paćelat, a na trećem mjestu je bila Iskra Zdravec. U istoj kategoriji za Dječake, na prvom mjestu bio je Antonio Kutlača, na drugom Adrian Rešidović, a na trećem Leonardo Rušiti.  U kategoriji Predškolarci (5-6 godina) sljedeći je poredak u skupini za Djevojčice: 1.Zara Petercol, 2. Klara Viher, 3. Amaris Stocco. U istoj kategoriji u skupini za Dječake poredak je sljedeći: 1. Alan Šabić, 2. Mateo Vulin, 3. Maksim Štok. U kategoriti Školarci 1. I 2. Razred, poredak je bio sljedeći: Djevojčice: 1. Elin Deak, 2. Dea Pezić, 3. Đevrija Shaini. U skupini Dječaci, prva tri mjesta su sljedeća: 1. Lovre Kereš, 2. Marin Kranjc i 3. Lukas Kutlača.

U kategoriji Školarci (3. i 4. razred), poredak je sljedeći; Djevojčice: 1. Vita Opassich, 2. Eva Ivanušec i 3. Mia Percan. Kod skupine Dječaci, poredak je sljedeći: 1. Vihel Radimir, 2. Natanael Lešić i 3. Frane Kereš. Kod kategorije Školarci za (5. i 6. razrede) u skupini za Djevojčice, poredak je sljedeći: 1. Elena Lujić, 2. Frea Žgomba i 3. Sarah Martinović, a u kategoriji za Dječake: 1. Mateo Koraca, 2. Teo Rušiti i 3. Karlo Periša.

Turistička zajednica Grada Pule, u suradnji sa  AK Maraton 2000 i ISTRun, glavni je nositelj projekta 6. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i  partnera utrke Arena Hospitality Group.

Molimo vas da o navedenim  informacijama izvijestite širu javnost. Lijep pozdrav i hvala. Također ponavljamo važne informacije o privremenoj regulaciji prometa koja nas čeka još i sutra u subotu 21. rujna.

Informacije o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja sportske manifestacije 6. Pula Maraton na dan 21. rujna 

Za potrebe organizacije atletske utrke 6. Pula Marathon u subotu, 21. rujna, održat će se utrke na 5km, 10km i 21km. Obavještavaju se svi građani i posjetitelji da će vrijediti posebna prometna regulacija koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora.

Promet će biti zatvoren na sljedećim prometnicama:

21.rujna (subota) – Utrka na 5., 10. i 21 km:
od 16.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park),
od 19.45 – 22.45 sati zatvorene prometnice: Istarska ulica – Flavijevska ulica – Trščanska ulica – Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put – Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg – Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica – Kolodvorska – Splitska – Ravenska – Kandlerova – Castropola – Istarska ul. – Dubrovačke bratovštine – Anticova ul.

Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati autobusi.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči radi potrebe osiguranja svih sudionika u prometu zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana.


Tijekom utrke bit će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

Start i cilj svih utrka: Arena

Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru s prometnom policijom.

Pozivamo sve vozače na pojačan oprez,  strpljenje i razumijevanje.

Posebno se želimo zahvaliti našim sponzorima i partnerima Pula Marathona:

Zlatni sponzori: HEP, Keraterm, Atenza Pula, Marina 21, Voltaren, HIDRA, dm – drogeriemarkt,

Srebrni sponzori: Jana, GT net, HELL, Erste bank, 

Brončani sponzori: Oio Vivo Extra Virgin Olive, PIP, Farmakol, Max City, AMI, Istarska županija i Ministarstvo turizma.

Subota / 21. rujna

10:00 – 19.00    Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene 

20:00     Polumaraton powered by HIDRA

20:15     PoKRENI 5 powered by DM

20:20     Pulska Xica 10 km powered by Atenza

21:30     Proglašenje pobjednika, Arena

22:00 – 23.45    After party u Areni

Odgovori

Pin It on Pinterest