Halle Berry, Kino 15+, Rendez-vous au cinéma i Danilo – Lola Ilić

Novi filmski tjedan od 26. rujna do 2. listopada u Kinu Valli donosi horor triler „Nikad ne puštaj”, drame „Grof Monte – Kristo” i „Čudovište” te obiteljsku komediju „Mala gangsterica”. Kino 15+ pripremilo je uvjerljivo najutjecajniji vestern ikada snimljen – „Dobar, ružan, zao”, a u sklopu 10. Rendez-vous au cinéma prikazat će se obiteljska drama, komedija i dokumentarni film. Danilo Lola Ilić imat će premijeru dokumentarnog omnibusa „To smo mi, Vol 2.”

Novi filmovi

Od vizionarskog redatelja Alexandrea Aje (The Hills Have Eyes, Crawl) i izvršnih producenata serije

„Stranger Things” i filma „Dolazak” stiže napeti psihološki horor triler „Nikad ne puštaj” s Halle Berry u glavnoj ulozi. Dok Zlo preuzima svijet izvan njihovog praga, jedina zaštita za majku i njezine sinove blizance je njihov dom i zaštitna obiteljska povezanost. Ključno je da ostanu povezani kako ne bi pokrenuli zastrašujuću borbu za preživljavanje.

Avanturistička francuska drama „Grof Monte – Kristo” donosi priču o mornaru Edmondu kojeg su izdali prijatelji, a korumpirani sudac osudio na doživotni zatvor. Nakon što pobjegne iz zatvora, stekne znatno bogatstvo i vraća se u Francusku prerušen u grofa Monte – Krista. Koristeći se tim identitetom planira se osvetiti onima koji su ga uništili.

Napeta drama „Čudovište” dobitnik je nagrade za najbolji scenarij na festivalu u Cannesu! Kada se mlađi sin krene čudno ponašati, njegova majka osjeti da nešto nije u redu. Otkrivši da je učitelj odgovoran za njegovo ponašanje, ona odjuri u školu zahtijevajući saznati o čemu se točno radi. Kako se priča raspetljava kroz oči majke, učitelja i samog djeteta, prava istina uskoro izlazi na vidjelo.

Film za djecu

Ova igrana i sinkronizirana komedija govori o desetogodišnjoj Lucy koja je zapravo predobra za ovaj svijet. Dobro je odgojena i ljubazna u svakoj situaciji. Njezina najbolja prijateljica Rima i ona sama žele učiniti svijet malo boljim svakom svojom malom akcijom. No, tada prijeti katastrofa: Lucyni roditelji vode slastičarnicu, a kada se skupi aparat za sladoled pokvari, slastičarnici prijeti zatvaranje. Lucy to pod svaku cijenu želi spriječiti. Međutim, „Mala Gangsterica” nakon dugog razmišljanja vidi samo jedan način da brzo dođe do novca: pljačku banke.

Kino 15+

Mladi filmofili pripremili su talijanski epski špageti-vestern „Dobar, ružan, zao” Sergia Leonea iz 1966. s Clintom Eastwoodom, Lee Van Cleefom i Elijem Wallachom u glavnim ulogama. Iako priča objedinjuje sve elemente vesterna, oni su prilično moderno posloženi. Film tako obiluje cinizmom, stripovskom karakterizacijom, igranjem sa zvukom i dijalozima što ga čini ostvarenjem koje je ispred svog vremena.

Rendez-vous au cinéma

Drugi tjedan 10. Rendez-vous au cinéma ponovno donosi tri filma. „Godine super osmice” dokumentarni je film dobitnice Nobelove nagrade za književnost Annie Ernaux, gdje kao i u svojim literarnim djelima, spaja autobiografiju sa sociološkim pogledom na suvremena zbivanja.

„Drugi čin” nadrealna je komedija ekscentričnog francuskog redatelja, glazbenika i DJ-a Quentina Dupieuxa, koja govori o umjetnosti, društvu i ljubavi, točnije, o romantičnoj vezi muškarca i zaljubljene žene, odnosno muškarca koji se nada da će ju gurnuti u naručje najboljeg prijatelja.

„400 udaraca” remek-djelo je Françoisa Truffauta kojim je jedan od najdarovitijih francuskih i svjetskih filmaša svih vremena utemeljio francuski novi val. Sadržaj filma velikim je dijelom autobiografske prirode, odnosno inspiriran samim Truffautovim djetinjstvom i odrastanjem, a govori o dječaku koji suočen neshvaćanjem vlastite obitelji i tiranskim odnosom nastavnika u školi, ima sklonost bježanju iz kuće i bavljenju sitnim kriminalom.

Posebno događanje

Drugi serijal dokumentarnog omnibusa Danila – Lole Ilića, „To smo mi Vol. 2”, koji govori o mladim istarskim umjetnicama i umjetnicima svoju premijeru imat će u Kinu Valli 1. listopada u 19:00 sati. Ovaj omnibus sastavljen je od šest priča, a svaki od aktera na svoj način govori o sebi, svom radu, nadahnućima, ciljevima i nadanjima. Film je posvećen onim umjetnicama i umjetnicima koji se ne samo bave umjetnošću već ju stvaraju. Ovime obogaćuju društvo i svijet oko sebe, a Istri doprinose na nemjerljive načine. Svatko od njih na svoj način govori o tome što znači biti umjetnica ili umjetnik.

Obavijest

U četvrtak, 26. rujna, kino će biti zatvoreno zbog tehničkih radova!

Odgovori

Pin It on Pinterest