Guza i GMO

 

Kao i svako jutro, uz jutarnju kavu „listam“ portale, i svako jutro kažem neću više jer „najvažnije“ vijesti su Seve Nacionale i njene bitke na sudu, ko je prošetao špicom u kojim čizmama…. Vrhunac tih veoma važnih članaka je bio jutros. Zašto vrhunac? Vrhunac meni osobno, jer me taj članak natjerao da napišem ovo što (nadam se) netko od Vas možda i čita!

Naime, jedan portal, jedan od onih velikih, objavio je članak u kojem piše da je vlasnica fitnesa platila kaznu od 8000,00 kn.

Kad pogledate sliku tog članka, prvo pomislite da je nekakva orgija u pitanju, budući da je na slici u prvom planu mišićava ženska guza. Otvorim članak da vidim tu veoma veliku i važnu vijest i shvatim da guza ipak nema nikakve veze s člankom uopće, možda ima uteg sa slike, ali njega baš i ne primijetiš jer je guza u prvom planu. Dakle, vlasnica kluba je dobila navedenu kaznu jer je u „najgorem mogućem trenutku“ puštala stranu glazbu s Youtube-a, a nije pritom obavijestila, tj. tražila odobrenje ZAMP-a….Najgori mogući trenutak?! Najgori zato što je inspektor ZAMPA-a šetao s njom po fitnesu ili je najgori zato što nije tražila odobrenje za puštanje glazbe s Youtube-a ili nešto treće? E da, možda najgori jer je u kadar fotoaparata uletjela samo jedna guza… E da ne zaboravim, jako je bitno i to da je sud donio presudu da je kriva, ali presuda je nepravomoćna još uvijek, pa se vlasnica možete žaliti na presudu.

Oprostite ako ovo ispada da se sprdam s vlasnicom fitnesa, ZAMP-om ili guzom, ali ne mogu se oteti dojmu da jedino tekstovi u kojima su oni koji su ih pisali, veoma sarkastični ili se sprdaju s nekim, imaju prođu kod cijenjenog čitateljstva. Žao mi je gospođe koja je dobila kaznu, po meni nepotrebnu, ali tko sam ja da sudim što je potrebno, što nepotrebno. Ja sam samo jedan mali čovjek „Lijepe li nam naše“, koji nije nikad imao niti će imati pravo glasa.

Nego da ja skratim priču o guzi, i napišem napokon zašto pišem ovo što pišem: svi ti mediji, portali koje ujutro većina nas „lista“, velikim bold slovima privlače našu pažnju s temama koje nam malo pomalo zaglupljuju mozak, malo po malo otimaju nam tim „velikim i važnim“ zbivanjima i ono malo inteligencije što nam je, nadam se, ostalo.

A da ne zaboravim napomenuti, na mala vrata i malim slovima neki od njih, rijetki, ali neki ipak jesu su prenijeli vijest da je Vlada u glas viknula ZA Monsanto. Nije baš u jedan glas, začudo bilo ih je nešto malo proti i dva,tri suzdržana glasa, ali je na kraju ZA Monsanto. Jeste vidjeli negdje naslov o toj vijesti, napisan velikim boldanim slovima? Niste?! Čudno…. Ali Big brother je opet in, tako da ko je.. Monsanto i ovčice diljem „Lijepe li nam naše“

S.V.

Photo: Ilustracija

Pin It on Pinterest