Započinje izgradnja rotora na križanju Valturske i Ulice Jurja Žakna

Zbog izgradnje kružnog raskrižja, od srijede 11. prosinca od 09,00 sati raskrižje Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna bit će zatvoreno za sav promet. Promet će se odvijati obilaznim pravcima prema privremenoj regulaciji prometa. Takav režim prometovanja privremeno će biti obustavljen tijekom božićnih i novogodišnjih praznika kada će promet Valturskom ulicom preko gradilišta biti dozvoljen u oba smjera.

Radovi na izgradnji kružnog toka koji će značajno povećati razinu prometovanja kao i bolju protočnost na ovom iznimno frekventnom prometnom raskrižju provode se zajedno s radovima na obližnjem proboju s Valturske ulice na Ulicu Bože Gumpca/Japodsku ulicu. Riječ je izgradnji prometnice duljine oko 90 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom i elektroničkom kabelskom kanalizacijom vrijednim 1,2 milijuna kuna, dok je iznos izgradnje kružnog rotora sa svom pratećom infrastrukturom 5,4 milijuna kuna. Izvođač radova je društvo Cesta d.o.o., a rok izvođenja radova za oba zahvata je 150 dana.

Pozivamo vozače i sve sudionike u prometu na pojačan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa te im zahvaljujemo na razumijevanju.

Pin It on Pinterest