Čitaonica kluba umirovljenika u 13 godina ugostila preko 600 tisuća posjetitelja

Danas je u prostorijama pulske Čitaonice kluba umirovljenika prigodnim druženjem obilježena trinaesta godišnjica njezinog uspješnog rada i djelovanja. Svečanosti je nazočio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek uz ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nelu Načinović.

“Izuzetno mi je drago što danas obilježavamo trinaestu obljetnicu Čitaonice, mjesto koje  tijekom cijele godine okuplja naše sugrađane treće životne dobi te im nudi pregršt dobro osmišljenih aktivnosti kako bi kvalitetno upotpunili svoje vrijeme. Čitaonica je potrebna i dobrodošla za naše najzaslužnije građane. Čestitam djelatnicima na uspješnom i predanom radu, a svima vama želim sve najbolje, puno zdravlja i sreće u predstojećoj godini“ rekao je zamjenik gradonačelnika Cvek.



“Kroz sve ove je godine kroz Čitaonicu prošlo je 600 tisuća posjetitelja koji su pročitali 664.852 novina, upisalo se 3.200 članova te je održano gotovo 1.200 raznih aktivnosti kroz radionice, predavanja, edukacije, izložbe, šahovskih turnira, zdravstvenih pregleda i poetsko-glazbenih večeri” istaknula je Načinović koja se ovom prilikom svim uključenima u rad Čitaonice zahvalila na suradnji.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Vesna Nežić Ružić nakon čega su se prisutni počastili i tortom.

Inače, Čitaonica Kluba umirovljenika Pula otvorena je u prosincu 2006. godine u bivšem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula, u samom središtu grada s ciljem pružanja novog oblika provođenja slobodnog vremena osobama treće životne dobi. U ugodno uređenom prostoru Čitaonice nalazi se 80 sjedećih mjesta gdje je umirovljenicima omogućeno čitanje tiskovina, pohađanje kreativnih radionica, priprema kulturno-zabavnih programa, informatičko opismenjavanje i stecanje drugih vještina, informiranje o socijalnim i o pravima iz mirovinskog osiguranja, edukacije o zdravom i kvalitetnom starenju, samoorganiziranje za pružanje potpore drugim članovima zajednice i drugi sadržaji prema interesima članova Čitaonice.

Pin It on Pinterest