NEKA JE SA SREĆOM!

Piše: Sonja Sabol

Dragi svi, u nadolazećoj godini želim Vam od srca puno sreće. Svatko od nas se bori iz dana u dana sa razno raznim problemima za koje možda čak ni prisni ljudi oko nas ne znaju, no to je snaga koju čovjek izdrži na svojem životnom putu. Svatko od vas je borac, sanjar, želi nešto više u kreaciji svijeta kojoj živi i upravo zato neka vam iduća godina donese sve što si istinski želite. Neovisno o stanju koje vlada jer  kroz povijest je ionako bilo svega, neka se duh ne lomi na putu životne radosti.

U svakoj godini mi slavimo život i svoje postojanje, upravo zato nemojte zaboraviti da je biti čovjek najveći dar veličanstvenog življenja. Godina nas oblikuje, vrijeme poput taloga u šalici kave izmiješa svoje oblike kao što nas izmjenjuju situacije, događaji, ljudi. Grijeh je čin nečijeg djela no isto tako može biti oprošten, neka papiri ostanu ispisani ljubavlju, hrana udijeljena na stolu iako su obitelji možda zakrvljene, nitko od nas ne zna kada je posljednji udah našeg tijela, zbog toga neka sreća prati hrabre a oprost neka prošapta tiho na ramenu onima koji su sagriješili kako bi se mogli opet radovati.

Oproštaj je izazov koji se hvata, odnosi mogu biti popravljeni, izgubljena djevojka u rukama muškarca može biti vraćena, muž i žena se mogu pomiriti, prijatelji si mogu oprostiti i popiti zajedno vino u konobi prepunoj smijeha i svirke. U čemu je tajna oprosta? Nalazi se u samom srcu gdje treba zaviriti kada je osoba nasamo, jer tek tada može uočiti da joj nešto nedostaje, nemir može biti zamijenjen mirom, sve je do srca, odnosno duše. U samoći postajemo snaga našeg stanja, poniznost našeg bitka i bića, pokora vremena i utjeha nadanja kada mislimo da je sve nemoguće. Ništa nije nemoguće jer ljudska srca ne poznaju granice.

Dugovi u bankama, ah njima je samo potrebno vrijeme ali podmire se, planovi koji nisu ispali kako treba na kraju ispadnu još bolji ako su neplanski, jedino što treba jest znati uživati ali iskreno, od srca, sa osmjehom. Nema boli ni hladnoće uz prave ljude, nema patnje ni zlonamjere, neka upravo zato godina svima vama bude popraćena sa mnoštvo vrijednih stvari koje ne pružaju stol i pokloni, mnoštvo i ljepota, moć i novac, već kvaliteta nečijeg srca kako bi još više poboljšali kvalitetu življenja uz takve dobre ljude, kojih je ionako rijetko, ipak svatko je zaslužio imati jednog anđela na zemlji a drugog na nebu.

Sve čemu se nadamo, sve što sanjamo i težimo svojom dušom naposlijetku dolazi, no valja mudro prizvati darove ovozemaljskog života jer oblik učenja dolazi kroz naše projekcije i vlastite kreacije duše. Pa opet u suštini ništa nije vrjednije od ljubavi koja ispija posljednju čašu svoje istine. Istina dolazi u boci šampanjca, jer slavlje dolazi tik u ponoć kada otkuca zadnja sekunda vremena mladosti i početak zrelosti. Istinu se slavi kroz životne događaje, dok ljubav … ljubav je posljednja kap koju ispije svatko od nas u želji da eliksir življenja života nikada ne prestane. Za istinu i ljubav dva pravila koja se ne smiju kršiti, sve ostalo će ionako proći. Želim Vam svima Sretan Božić i neka ova godina donese puno radosti, sreće, mira, snage, topline i  ozdravljenih, što više pravih ljubavi i za kraj sretnih života.  

Odgovori

Pin It on Pinterest