MJENJANJE? PROMJENITI? MJENJAJU SE JEDINO GUME NA AUTIMA.

Piše: Sonja Sabol

,,Promijenio sam se”  Nitko se ne mijenja, čovjek može korigirati svoje ponašanje no u suštini njegova dubina duše, karakter i osobnost ostaju isti jer ”vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.” Kako bi sa zimskih guma prešli na ljetne treba nam ključ, dizalica i rezervna guma. Da bi se čovjek promijenio potreban je cijeli niz događaja, koji ga potaknu da sve ono loše rapidno promjeni iz temelja, no to je mukotrpan posao, gume može promijeniti automehaničar ili mi sami, dok čovjek jedino sam sebe može mijenjati na bolje.

Osnovno pitanje želi li to osoba, shvaća li kako čini ogromne greške i povrjeđuje sve ljude oko sebe ili samo egoistično stoji i čeka promjene vremenskih razdoblja. 

Kada muškarac prevari ženu, on će se možda i pokajati no kad-tad će to učiniti opet. To mu je u krvi, lovac nikada ne prestaje loviti jedino kada on postane lovina. Osoba koja te udari, udariti će te opet. Ne umije drugačije jer ne poznaje način razgovora, smirenost, jedino što poznaje jest svoj potisnuti bijes iz kojeg izlaze frustracije i kompleksi.

,,Zaista on se promijenio.” Još jedna u nizu ženskih rečenica kojom obmanjuje samu sebe, uvjereno će se i udati za takvu osobu. Štoviše poznajem žene koje su njihovi dečki ošamarili, nokautirali, premlatili i prevarili, naposlijetku one su se ipak udale za njih. Tko je tu lud? Ona kaže da ga voli a on ju tu i tamo udari i prevari, plače ali i dalje ostaje s njime. Zasigurno više nije on luđak nego ona koja mazohistički to trpi iznova, zbog tzv. ljubavi. Kakva ti je to ljubav dušo moja kada si ti nesretna? To nije ljubav, to je odnos gdje njegovo samoljublje tebe tjera u propast.

Žene su također krive jer ulaze u odnos s nekim zbog novca, ljepote, što god taj muškarac ima a ne vide da iza skrivenih rečenica cinizma stoji čudovište koje im na kraju poruši svijet. Što će ti tip u odjelu ako je gori negoli onaj u zidarskoj uniformi? Odijelo ne čini čovjeka, viđeno mnogo puta. Ode muž na posao ulickan, kravata, parfem i opa u hotelskoj sobi ”Las Vegas i vatromet”, a ova njegova doma čuva njihovo dijete i s tugom u srcu čeka kad će gospodin doći na večeru. Pokaje se on lažno naravno, sve za obitelj, dom, djecu… boli njega ona stvar za ženu, odu na putovanje, pomire se i za nekoliko mjeseci, opet on po starom.

Jednom putujuća kurva uvijek kurva! Vrijedi i za žene i za muškarce. Gume na autu su lako promjenjive iz sezone u sezonu kako bi činile tvoju vožnju sigurnom dok odnos sa krivom osobom je sve samo ne sigurnost. No svatko bira svoju sudbinu, sjediš i voziš se s putovanja na putovanje, ili sjediš doma i plačeš u kutku sobe dok čekaš da se netko promjeni. Tako čekajući prođe život a tvoje srce više ne postoji, na kraju života kažeš ”Ljubav ne postoji.” Postoji draga ali trebala si bolje gledati tj. ne zatvarati oči pred realnom slikom. 

Čudnovati su ti odnosi, uviđam da je nekako to normalno, normalno za takve ljude koji to čine.Obje strane, ženu koja to trpi i njega koji naprosto uživa. To je ljubav samo mi to ne razumijemo, možda ako se nađemo u takvoj situaciji bi mogli bolje shvatiti takve žene ili? Da se ne nasmijem… Bože sačuvaj takva razmišljanja i takve vrste ljubavi. 

Zapravo vrlo jednostavna vrsta ljubavi, ti voliš njega a on voli sebe.

,,On nije znao što radi ” ajde nemojte mi ”Didove konake”, svatko od nas točno zna što radi. Kada popijem točno znam što radim, (svatko ima drugačiji karakter, neki ga ni nemaju)kada sam uradila grešku opet sam znala što radim, ali za to priznanje treba imati ”muda” a mudonje to nemaju. Dokle god se on vrti u krug, ti njega čekaš, on tebi obezvrjeđuje vrijeme, tebe, to je i dalje ljubav prema samom sebi. Čekanje bolje prilike i novog sviježeg mesa. Svatko zna što hoće, svatko zna kada je vrijeme za promjenu guma!

,, Ljubav kreće iz privlačnosti i kemije a završava stavom, karakterom i ophođenjem ponašanja. Ljubav je uzajamno poštovanje, sigurnost i spremnost da mogu računati jedno na drugo, sve ostalo su klišeji ispraznih kratkih Japanskih poezija. Gdje je nemir bit će suza a kasnije i vriska! ”

Odgovori

Pin It on Pinterest