SVE ŠTO JE SLATKO BUDE I GORKO

Piše: Sonja Sabol

Ima žena koje su selekcija odabira jer su podobne za varanje, uz njih muškarac koji misli biti budući suprug i otac može raditi što god mu se prohtje. To nikada nije ljubav već vrlo jednostavna opcija za neobuzdane i nezasitne tipove kojima takve žene trebaju za brak kako bi mogli obznaniti obitelji da su spremni i dokazati sebi da mogu koegzistirati u istome. 

Primjer je uobičajen, on sirovina s malo boljim izgledom u kasnim tridesetima, ona slatka, fina, zvonki glas i stas, ne pretjerano zgodna jer joj to nije potrebno kada će ionako odgajati djecu po kući dok njezin suprug odrađuje servis u susjedstvu.

Takve žene su poslušan supstitut i kao takve mogu biti supruge nevjernim partnerima jer se od njih ne očekuje savršenstvo već samo maniri, obrazovanje i stav o bezgrešnom začeću – dom, obitelj, crkva.

Ako se malo zagrebe po površini, može se primijetiti  kako ta žena ne može iznositi svoje stavove jer je ona odabrala njega i to je jedino bitno, ima djecu i može biti sretna što se udala jer živi u eri vremena kada je konzumacija instat od kave do brakova. Pokora je sveta kako Bogu tako i sirovini. 

Najgore što se u takvom braku događa jest činjenica da žena pati, no ona si to u početku neće priznati već će potpuno žmiriti na oba oka i šutke podnositi mnogobrojne afere govoreći si ” nije to ništa, on mene voli.” Ne voli te. Kažem ti ovo kao žena jer poznajem muškarce vrlo dobro, pretežno je odabir pao jer si mirna, tiha, povučena i zna da s tobom neće biti ekscesa, drama niti holograma 3D animacije odnosno prevelike zanimacije oko braka. 

Velika većina brakova temelji se na neistini, izgrađeni su na predivnim lažima i tako žive dok jedno od djece ne odraste ili jedan od partnera ne pukne na živce.

Najgore je što će muškarac priznati prijatelju, strancu, kome god kako je s tom ženom jer je ona koju je želio, sanjao i htio bila prevelik teret za njega.

Rijetko koji muškarac može podnijeti karakter, snagu, iznimno lijepu i inteligentnu ženu jer se nje boji i sumnja u njenu lojalnost, privrženost… 

Ovakvi brakovi nevjernika i pokorne supruge mogu trajati godinama, ona dakako ne smije ništa raditi, dok on može sve što god poželi. Račun za brak ne postoji no kako bi bilo da se te suze, taj nemir, nervoza, samoća, tuga, patnja i bol mogu naplatiti? Žena bi bila bogata, svatko bi dobio svoje, no ovako jedino on živi i dobiva sve a ona ništa. Ona je tu kao loza sljedećeg sina, opcija kojom se manevrira kroz vrijeme. Uvijek je bila samo opcija a ne izbor jer je  izbor bila žena prije nje. 

S godinama sve nestane a taj slatki osmijeh krene nervirati supruga jer vidi da ona samo kima glavom na svaki njegov neposluh, ne suprotstavlja mu se, vegetira u svađi kao i krevetu, totalno odbojna i nezanimljiva a bila je tako dobra u početku. Ništa se zapravo nije promijenilo već je on shvatio što je uradio. 

Ne pati samo žena, pati i muškarac jer njegov krevet bude zaljuljan mnogo puta ali ne sa ženom zbog koje je ostajao bez daha, žurio autom po autocesti, govorio prijateljima o njoj, gledao ju i igrao se zavodljivo u mraku očima. Prođu svakakve žene kroz krevet ali jedna koja je ta više nikada, ona je opozit a za njega vječni nadrealizam.                      

On diše uz suprugu ali ne živi, na kraju nitko nije sretan ali oboje mogu reći da su u braku. Svijetu danas je ionako važno samo da se obavi ceremonija, rodi dijete, sve ostalo je manje važno jer je ljubav postala opasnost.

,, Slatkoća je trenutna no gorčina je stalna. Muškarac voli slatkiše ali ne pretjerano jer brine o svojem izgledu, ono što ga hrani je meso. Umiljata žena je trenutak u njegovim mislima dok ona fatalna ostaje zauvijek.”

Odgovori

Pin It on Pinterest