Humanitarna prodajna izložba „Art Voćke“ od 25. kolovoza

Udruga ACT Hrvatska poziva na humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom “ART VOĆKE” koja se po prvi put održava u Puli u periodu od 25. kolovoza do 10. rujna 2022., u prostoru Srpskog kulturnog centra, Maksimijanova ulica 12.

Veliko otvorenje održati će se 25. 8. 2022. u 20:00 sati. Sav prihod od izložbe bit će usmjeren u sadnju voćaka u okviru projekta Fruit tree plantation drive. Svi su dobrodošli svojim dolaskom uveličati humanitarnu gestu ove manifestacije i naših izlagača, te time dati svoj doprinos pozitivnim utjecajem na našu okolinu. Ulaz je besplatan.

Skupna izložba Art voćke odiše mnogočim, no slučajnošću zasigurno ne. Ova hvalevrijedna prodajna humanitarna izložba u organizaciji udruge ACT Hrvatska (dijela ACT Foundation, globalne dobrotvorne zajednice) okuplja devetnaest vizualnih umjetnika s ciljem prikupljanja novca u svrhu sadnje voćaka, stoga naslov izložbe nije slučajan i upućuje izravno na njezin humanitarni karakter, iako može aludirati i na plodove stvaralaštva općenito.

Šarolik popis devetnaest autorica i autora okuplja umjetnike raznorodnih tehnika, izričaja, zvanja i interesa, od kojih su jedni akademskog umjetničkog i srodnog obrazovanja, dok druge likovnom izričaju vodi ljubav prema stvaralačkom amaterizmu. Okupljeni su ovom prilikom upravo zbog humanitarne geste koju nosi ova manifestacija. Njihovi radovi nisu ovdje odabirom kustosa, vođeni tematskim ili formalnim nazivnikom, niti ambicijom samopromocije, već isključivo zbog altruističke sklonosti svakog od njih ka doprinosu humanijeg okruženja za sve nas.

Svaki od autora, s jednim ili nekoliko radova koji su svi na prodaju, jer prikupljanje sredstava za sadnju voćaka osnovni je cilj njihovog izlaganja, odabrao je rad za ovu priliku, a radovi su, kao i društvo, vrlo šaroliki i raznorodni. Put kroz izložbu vodi od klasičnih slikarskih tehnika, bilo figurativnog ili apstraktnog izraza, preko fotografije i digitalne kombinirane tehnike pa sve do radova primijenjenih tehnika i uporabnih keramičkih predmeta.

Svaki od radova osebujan je, a rast njihove vrijednosti integrirane u svakoj od zasađenih voćaka, pratit ćemo, nadam se, rastom stabala i mjeriti obiljem plodova koje će one dati. – Tina Širec Džodan, povjesničarka umjetnosti i sociologinja kulture Izložba Art voćke humanitarna je prodajna izložba koja okuplja 19 autora ujedinjenih u namjeri nesebičnog doprinosa društvu, od akademskih umjetnika do kreativaca. Radovi u vidu figurativnih i apstraktnih slika, fotografija, digitalne kombinirane tehnike, skulptura te predmeta primijenjeno-umjetničkog karaktera bit će ponuđeni javnosti na prodaju. Svi prihodi od izložbe bit će usmjereni u sadnju voćaka s ciljem ekološke regeneracije prirode i donošenja plodova generacijama koje dolaze.

Odgovori

Pin It on Pinterest