Bogat program povodom Dana grada Pule

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ECPD-u gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo predstavili su program obilježavanja Dana grada Pule.

„S ponosom i ove godine obilježavamo datume koji čine temelj pulskog identiteta kojima dugujemo izraz društvenog poštovanja i trajnog pamćenja; 5. svibanj –  Dan oslobođenja, koji ujedno bilježimo kao Dan Grada i 9. svibanj, Dan pobjede nad fašizmom, koji je ujedno i Dan Europe. Prigodno će se obilježiti i Međunarodni praznik rada. Nadam se da će nas pratiti lijepo vrijeme i da će odaziv građana na programe biti velik“, kazao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Obilježavanje 1. svibnja na Portarati počinje u 10 sati polaganjem vijenaca uz pratnju Puhačkog orkestra grada Pule i  zborovima M. B. Rašan i KUD SAC Lino Mariani, dok će se program u Šijani odvijati cjelodnevno. Tamo će od 10 do 20 sati, za glazbeni program biti zadužen Domino Band, nastupat će pulske mažoretkinje, održat će se program za djecu (u potrazi za blagom) i turnir u pljoćkanju. Ujedno će nastupati KUD Uljanik i održati Turnir u malom nogometu te će se podijeliti 2500 porcija graha. Voditelj programa je Budimir Žižović Žižo, a od šumarije do centralne poljane moći će se besplatnim vlakićem.

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi najavila je da će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Pule tradicionalno održati 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu – gradskom kazalištu Pula prigodnim uručivanjem javnih nagrada Gradskog vijeća i posebnih priznanja gradonačelnika ovogodišnjim laureatima. Ujedno će u Pulu doći međunarodne delegacije grada pobratima; Triera, Graza, Sarajeva i Čabra kao i delegacije gradova prijatelja te drugi uvaženi gosti.

Ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić istaknula je da će se održati i glazbeni, sportski i izložbeni programa. U petak, 28. travnja započinje Rock ‘n’ Grill na Puntiželi kada nastupaju Mile Kekin & Lucky Day, dan kasnije Neno Belan & Fiumensi & Lucky Day, u nedjelju Stabilizacija, Razor, 052 i Abacus a program zatvaraju u ponedjeljak Gustafi i Night Express. U Pulskom akvatoriju od 28. do 30. travnja održat će se drugo izdanje manifestacije Pula Sailing Week u organizaciji Jedriličarskog kluba Uljanik. Program ove godine se sastoji i povezuje regate Pesaro – Pula, na Riječkom gatu krenut će Studentska, dok u nedjelju starta i 59. Pulska regata. Tradicionalno će se 3. svibnja na Portarti i obilježiti Dječji Dan grada, kada će dječji vrtići, uz rekreacijski program, crtati čestitke gradu. U četvrtak, 4. svibnja obilježit će se Dan vatrogastva, prezentacijom vatrogasnih vozila i opreme, a građane očekuju i dvije izložbe; Labirint autora Dragana Stojkova u SKUC-u i Mali formati Fulvija Juričića u Gradskoj galeriji Pula. Uvečer u 20 sati na Forumu, Akademski muški zbor fakulteta elektrotehnike i računarstva sveučilišta u Zagrebu, Akademski mješoviti zbor muzičke akademije Sveučilišta Jurje Dobrila u Puli, Dječji zbor Kap, PZM Josip Kaplan Rijeka, Dječji zbor glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Pula i solisti izvest će Carminu Buranu. „Program će se nastaviti i u subotu na Tržnici ujutro u 10 sati kada će nastupati Vesna Nežić i Anelidi, u 18 sati u spomen sobi Antonia Smareglie obilježit će se 169. godina od njegova rođenja“.  

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, Darko Komšo najavio je otvorenje Malog rimskog kazališta 5. svibnja s početkom u 20.30 sati. Na otvorenju izvest će se prigodno glazbeno – scenski program, čiju režiju potpisuju Krešimir Dolenčić i Aleksandar Švabić, posvećen bogatoj povijesti Pule, a u fokusu su pjesma, ples i gluma. Narednog dana nastupati slovenska glazbena atrakcija Perpetuum Jazzile.  Besplatne ulaznice za oba događanja mogu se preuzeti od ponedjeljka, 1. svibnja, u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca (De Villeov uspon 8) i/ili u galeriji C8 (Carrarina 8) te od 2. svibnja na lokaciji Carrarina 4 uz predočenje osobne iskaznice a jedna osoba može preuzeti, a u slučaju preuzimanja ulaznice za osobu u pratnji, također je potrebno predočiti osobnu iskaznicu. Jedna osoba smije preuzeti do dvije ulaznice i dvije dječje karte, uz prilaganje osobnih podataka. Više informacija o programu na Malom rimskom kazalištu objavit će se 3. svibnja na zasebnoj medijskoj konferenciji.  

Odgovori

Pin It on Pinterest