Zamjenik župana Tulio Demetlika primio nagrađenog geodeta dr.sc. Alda Sošića

U sjedištu Istarske županije, u Puli, ovog je tjedna održan prijem za nagrađenog geodeta dr. sc. Alda Sošića iz Rovinja, koji je osvojio najveće priznanje za svoj rad i doprinos radu Hrvatskog geodetskog društva (HGD) – nagradu za životno djelo na jubilarnim 20. Danima Hrvatskog geodetskog društva.

Zamjenik župana Tulio Demtlika čestitao je dr.sc. Aldu Sošiću na prestižnoj nagradi Zlatnog globusa te je ustvrdio kako Istra može biti ponosna na njegov vrijedan rad i uspješnu karijeru.

„Vaša predanost, stručnost i iznimna strast prema geodeziji izvor su inspiracije za sve nas“, poručio je zamjenik župana Demetlika.

Dr.sc. Aldo Sošić iskreno se zahvalio na prijemu te je ustvrdio kako je iznimno važno da jedan geodet ima priliku sudjelovati na prijemu koji je za njega organiziran.

„Za mene je ovo povijesni trenutak jer je ovo prvi puta da je ovo visoko priznanje dobio jedan geodet iz Istre što predstavlja ujedno priznanje svim mojim suradnicima i svim geodetima Istre“, kazao je dr.sc. Sošić te je pozvao na veće vrednovanje tehničara i tehničarskih struka u društvu.

Na svečanostima 20. Dana Hrvatskog geodetskog društva koji su održani u Trogiru početkom svibnja 2023. godine, dr.sc. Aldu Sošiću je uručen Zlatni globus Hrvatskog geodetskog društva za izniman doprinos radu HGD kroz organizaciju društvenih i geodetskih djelatnosti te popularizaciju geodetske struke vlastitim publikacijama.

Odgovori

Pin It on Pinterest