Vodnjansko ljeto ide dalje s Perojskom feštom, hit komedijom Casabianca, susretom bikera!

Zahuktava se ljeto, a s njime i bogati program Vodnjanskog ljeta 2023, koje u ovom tjednu pred publiku donosi Perojsku feštu, hit komediju “Casabianca”, tradicionalni susret vodnjanskih bikera i još puno puno toga.

Veselo će najmlađima biti već u četvrtak 20. srpnja kad u Staroj Uljari – Vecio Torcio u Vodnjanu od 21 sat nastupa Teatar Naranča s dječjom predstavom “Veli Jože”. Istu večer u 21.30 sati u Bašti (Rotondi) počinje projekcija u sklopu programa Art Kino “Cineast” – na rasporedu je film “Blizu” (Close, 2022.), dirljiva i impresivna priča o odrastanju i muškom prijateljstvu Lukasa Dhonta.

Tradicionalni 18. Biker’s Meeting MK Hornetsa počinje u petak 22. srpnja na vodnjanskom sajmu, a nastavlja se u subotu 23. srpnja.  Domaćini su pripremili niz sadržaja i puno zabave primjerene ljubiteljima motocikala i oktana. Tijekom dva dana nastupit će i bendovi poput TTRT te grupe Muzičari koji piju…

U petak će se u galižanskoj crkvi Svetog Justa održati Jazz koncert s početkom u 20.30 sati. U 21 sat na rukometnom igralištu u Galižani počinje Bosanska noć folklora i pjesme. U isto vrijeme u Bašti u Vodnjanu počinje kazališna predstava dramskih skupina Zajednice Talijana Vodnjan, s gostima iz ZT-a Galižana, pod nazivom “In rotonda in allegria”.

Subota 22. srpnja poseban je dan za Perojce, koji slave 366 godina od naseljavanja Crnogoraca i koja kulminira tradicionalnom i uvijek dobro posjećenom Perojskom feštom. Proslavu prati cjelodnevni program: u 9 sati održat će se Sveta liturgija u crkvi Svetog Spiridona, u 10 sati na perojskoj placi Koncert će održati Limena glazba Grada Vodnjan i ZT Vodnjan. U 18.30 otvorenje je izložbe likovno-kreativne kolonije “Moja Peroja 2023.” te muzeja “Zavičajni spomenar” i biblioteke “Njegoš”. Kulturni program DPC-a “Peroj 1657” počinje u 20 sati uz nastupe domaćina i brojnih gostiju. Zabavni program kreće u 22 sata s popularnim bendom The Night Express do kasno u noć.

Dinamični vikend završava hit komedijom “Casabianca” popularne Đurđe i Franka, odnosno Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace. Ova će se urnebesna predstava održati u nedjelju, 23. srpnja, u Staroj školi (Astra) s početkom u 21 sat. Karte se kupuju preko sustava Eventim i u sklopu benzinske postaje Petrol.

Podsjetimo i da se u ponedjeljak 24. srpnja, s filmom “Vili Kočnica” (Wheely) nastavljaju projekcije Ljetnog kina: Revija dječjih animiranih filmova. Projekcija je na placi u Peroju u ponedjeljak (24. srpnja), na rukometnom igralištu u Galižani u utorak ( 25. srpnja) te u Bašti (Rotonda) u Vodnjanu u srijedu ( 26. srpnja), sve s početkom u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest