Jako nevrijeme zahvatilo Pulu – sve službe na terenu

Nakon što  je danas, 21. srpnja 2023. godine oko 16,00 sati jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo Pulu, sve dežurne službe komunalnih poduzeća su na terenu. Obišli su ih direktor Pula Herculanee Robi Fuart i zamjenik direktora Vodovoda Kristijan Benčić.

Sve raspoložive snage naših komunalnih tvrtki su na terenu i promptno su reagirali. Prati se situacija s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane.

Prema riječima direktora Pula Herculanee Robija Fuarta njihovi su djelatnici, već nakon kiše u noći s 19. na 20. srpnja, očistili sve prometnice te su i nakon današnjeg kratkotrajnog, ali silovitog nevremena odmah započeli s uklanjanjem lišća i srušenih stabala.

„Interventne ekipe Pula Herculanee su na terenu gdje rade i na uklanjanju polomljenih grana i stabala s prometnica i nogostupa“, kazao je Fuart.

Zamjenik direktora Vodovoda Kristijan Benčić dodaje kako se, zbog naleta obilnog nevremena, sustav oborinske odvodnje kratkotrajno zapunio, ali je po prestanku oborina upio svu vodu.

„Naši djelatnici spremno su izašli na teren te su i sada u redovitom obilasku niskih zona područja grada. Sve ekipe su nam na terenu i rade na raščišćavanju posljedica, odnosno čiste slivnike i odštopavaju ih“, rekao je Benčić.

Nakon nevremena pulski vatrogasci imali su više intervencija na uklanjanjima stabala s prometnica i automobila u Ulici 43. istarske divizije, Stiglichevoj, Kolodvorskoj, Divkovićevoj i Jurja Žakna.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm na grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, pljuskovima i tučom za više hrvatskih regija, među kojima je i Istarska županija.   

Odgovori

Pin It on Pinterest