Pojačan nadzor parkiranja vozila ispred pulskih škola i vrtića na početku nove školske i pedagoške godine

S početkom nove školske i pedagoške godine, koja započinje u ponedjeljak, 4. rujna 2023. godine, redarstvo Grada Pule provodit će pojačan nadzor parkiranja i zaustavljanja vozila ispred škola i vrtića. Posebno će se nadzirati parkiranje u blizini pješačkih prijelaza i pločnika ulica koje vode prema školama i vrtićima.

Sve aktivnosti provode se s ciljem prevencije neželjenih događaja, omogućavanja normalnog odvijanja prometa, kretanja pješaka i sigurnosti najmlađih i najranjivijih sudionika u prometu.

Uz Gradsko redarstvo nadzor će provoditi i pripadnici Prometne jedinice mladeži, a sve u suradnji s Policijskom postajom Pula.

Podsjetimo, Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje gdje se ne smije parkirati vozilo. Nije dozvoljeno zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tijek prometa ili kretanje pješaka. Te zone ne moraju biti posebno označene prometnim znakovima, već zabrana proizlazi iz zakonskih odredbi.

Iako će se prvih dana uoči početka školske godine djelovati preventivno i upozorenjima, podsjećamo da se kazne za nepropisno parkiranje kreću od 30 do 60 eura te se dodatno plaćaju i troškovi premještanja vozila kod ugrožavanja sigurnosti prometa.

Mole se vozači da svoja vozila ne parkiraju na način kojim bi ugrožavali kretanje pješaka te da pridonesu sigurnosti naše djece u prometu, među kojima je gotovo 500 učenika koji po prvi puta sjedaju u školske klupe.

Odgovori

Pin It on Pinterest