Do 31. srpnja građani mogu uputiti svoje prijedloge za proračun 2025. godine

Participativno budžetiranje od 1. do 31. srpnja 

Do kraja mjeseca građani mogu uputiti svoje prijedloge za proračun 2025. godine jer Grad Pula i ove  godine nastavlja s provedbom projekta Participativnog budžetiranja u razdoblju od 1. do 31. srpnja ove godine.

Do iduće srijede građani Pule imaju mogućnost neposrednog odlučivanja o raspodjeli dijela sredstava komunalne naknade namijenjenih uređenju i održavanju javnih površina, identificiranja potreba te predlaganja rješenja u svom okruženju. 

„Građani na ovaj način imaju mogućnost uključivanja i odlučivanja o pitanjima iz oblasti komunalnog gospodarstva u dijelu održavanja komunalne infrastrukture koje smatraju bitnima za svoju sredinu, a Grad Pula osigurat će konkretne budžete za svih 16 mjesnih odbora. Na ovaj način želimo riješiti male komunalne nedostatke koje možemo dovršiti u najviše godinu dana od trenutka kada se izglasaju“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. 

Za participativno budžetiranje u proračunu Grada Pule za 2025. godinu bit će osigurano ukupno 128.000 eura.

Putem ovog modela građani daju bolji uvid u potrebe zajednice, odlučuju o prioritetima te jačaju demokratske procese i identitet zajednice. Provedbom ovih aktivnosti podiže se kvaliteta življenja i komunalni standard građana na užem području. 

Sudjelovati može svaka punoljetna osoba s prebivalištem na području Grada Pule. Nadalje, građani mogu aktivno sudjelovati isključivo u mjesnom odboru prema adresi prebivališta.

Svaki sudionik ima mogućnost predstaviti jednu aktivnost iz oblasti komunalnog gospodarstva – uređenje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, a kojoj je zajednički cilj poboljšati kvalitetu življenja i komunalni standard građana mjesnog odbora kojemu građanin pripada.

Svaki valjani prijedlog se analizira nakon čega se donosi lista prijedloga koji zadovoljavaju, a građani kroz proces glasovanja odabiru koje će se ideje usvojiti i uvrstiti u Program održavanja komunalne infrastrukture za 2025. godinu, kao zasebna stavka, čime izravno doprinose razvoju vlastite zajednice na razini mjesnog odbora.

Dodatne informacije i obrazac prijedloga možete pronaći na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/novosti/obavijesti/detail/27448/odluka-o-provedbi-projekta-participativnog-budzetiranja-za-grad-pula-pola-u-2025-godini

Odgovori

Pin It on Pinterest