Župan Miletić primio predstavnike Down sindrom centra Pula

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić primio je predstavnike Down sindrom centra Pula predvođene v.d. ravnateljem dr. Srećkom Butorcem, voditeljem Goranom Usainovićem i voditeljicom stručnog tima djelatnika Teom Sever. Uz župana, od strane Istarske županije na prijemu su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Župan Miletić čestitao je predstavnicima Down sindrom centra Pula na dugogodišnjem uspješnom i humanom radu te je istaknuo vjeru kako će se zajednička suradnja Centra i Županije nastaviti na dobrobit svih korisnika i njihovih potreba.

Pročelnica Antić pridružila se čestitkama i posebno istaknula zahvalu članovima Centra koji se dugi niz godina olakšavaju život i pružaju podršku djeci s Down sindromom.

V.d. ravnatelj Butorac zahvalio se županu na prijemu i potpori te je iznio plan i prijedloge obilježavanja 20. obljetnice osnivanja postojanja Centra. 

Centar za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula je nevladina i neprofitna ustanova socijalne skrbi osnovana 2005.godine. Prva je i jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj u čije je habilitacijske i rehabilitacijske aktivnosti do sada bilo uključeno više od 600 obitelji iz cijele Hrvatske te preko 50 obitelji iz susjednih država. Jugoistočna mreža Svjetske zdravstvene organizacije proglasila je Centar za mjestom dobre prakse, a Centar je također bio aktivni sudionik u pregovorima s nadležnim institucijama u kreiranju zakonskih odredbi po kojima je prvi put u povijesti donesen članak Zakon o socijalnoj skrbi prema kojem roditelj/skrbnik može biti s djetetom uključen u uslugu smještaja radi provođenja rehabilitacijskih programa.

Odgovori

Pin It on Pinterest