Župan Miletić primio članice Udruge Veteranke Domovinskog rata  Vukovarsko-srijemske županije

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić održao je prijem za članice Udruge Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije koje su nedavno tijekom proslave Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i održavanja 12. Mimohoda branitelja Istarske županije u suradnji s Udrugom žena branitelja Domovinskog rata Pula otvorile izložbu ratnih fotografija i zlatoveza u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Župan Miletić zahvalio se članicama Udruge na dolasku u Pulu i aktivnom sudjelovanju na nedavno održanom Mimohodu.

„Posebno želim pohvaliti svu vašu energiju i pozitivu koja se osjeća i koja predstavlja jedan pozitivan životni primjer. Važno je i mlađim generacijama prenijeti poruke mira i važnost slobode koju mnogi danas preolako shvaćaju i odati počast svima koji su sudjelovali u obrani Domovine.“ – poručio je župan Miletić i istaknuo kako je Istarska županija imala najveći odaziv na mobilizaciju u Hrvatskoj i da je kada je to bilo najpotrebnije primila i zbrinula brojne prognane i izbjegle koji su u znatnom broju ostali živjeti i doprinositi razvoju Istre i nakon rata.

Predsjednica Udruge Veteranki Ljiljana Poje zahvalila se istarskom županu Miletiću na podršci i prijemu.

„Drago nam je što smo građanima u Puli imali prilike predstaviti i svoje radove koji se sastoje od rukotvorina i zlatoveza uz izložbu ratnih fotografija. Kroz izložbe promoviramo vrijednosti Domovinskog rata i hrvatske nematerijalne kulturne baštine zlatoveza, a do sada smo održali izložbe u velikim europskim gradovima poput Londona, Berlina, Beča, Bukurešta i drugih.“ – kazala je predsjednica Udruge Ljiljana Poje i istaknula kako su izložbe, od kojih je sljedeća na rasporedu u Bruxellesu u Europskom parlamentu, izrazito dobro praćene i prihvaćene od strane brojne hrvatska dijaspore i hrvatske nacionalne manjine diljem Europe poput zajednica u Češkoj i Rumunjskoj.

Na prijemu su sudjelovale i dopredsjednica Udruge Silvana Kokot, Mihaela Lampart i dopredsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Pula Giovanina Bonvardo, a izložba je organizirana na poziv i inicijativu predsjednice Udruge braniteljica Domovinskog rata Pula Slavice Porubić Kukal.

Udruga Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije osnovana je 2010. godine s ciljem isticanja uloge žene u Domovinskom ratu, ova udruga trenutačno ima 47 aktivnih članica koje dolaze iz raznih postrojbi. Imaju i nekoliko muških članova, koji se sve više pridružuju u humanitarnim i ostalim akcijama, a tu su i članovi obitelji i prijatelji koji pružaju pomoć i podršku. 

Odgovori

Pin It on Pinterest