Hrvatska veslačka reprezentativka Laura Lalić na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

U svjetskoj veslačkoj eliti u kanadskom Saint Chatarinesu osvojila 5. mjesto u B finalu u dvojcu na pariće

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 29. kolovoza 2024. godine prijem u Komunalnoj palači za hrvatsku reprezentativku i članicu VK Istra Lauru Lalić koja je na Svjetskom prvenstvu u kategoriji veslačica do 19 godina osvojila 5. mjesto u B finalu u dvojcu na pariće, zajedno s Donatom Elez iz osječkog kluba Iktus. 

„Čestitam ti na ovom velikom postignuću koje je rezultat odricanja, truda i dugogodišnjih treninga. Čestitam i tvojim trenerima i cijelom klubu VK Istra. Ponosni smo na tebe i samo hrabro dalje, ovo je tek početak“, poručio je gradonačelnik Zoričić. 

Naime, Svjetsko veslačko prvenstvo održano je od 18. do 25. kolovoza u gradu Saint Chatarines u Kanadi, a Lalić i Elez nastupale su u dvojcu na pariće, i to kao jedina hrvatska posada u kategoriji do 19 godina. Nažalost, nisu se uspjele plasirati u A finale prvenstva, ali su kroz repasaž izborile prolazak u drugi dio natjecanja, da bi u finalnoj utrci u B finalu osvojile 5. mjesto ostvarivši tako vrhunski rezultat za hrvatsko veslanje. 

No, ovo nije njihov prvi zajednički uspjeh. Naime, ovaj pulsko-osječki dvojac iza sebe već ima velike rezultate; šesto mjesto na europskoj smotri te broncu na Balkanijadi u četvercu na pariće. Dobra vijest za pulsko veslanje je da se Osječanka Donata Elez zbog studija nedavno preselila u Pulu, te će od sada nastupati za VK Istru zajedno s Laurom. 

„Iskustvo u Kanadi bilo je odlično. Upoznala sam puno vrhunskih veslača i otvorile su mi se nove prilike. Pripreme za svjetsko prvenstvo bile su naporne, trenirala sam dva puta dnevno po velikim vrućinama, ali trud se isplatio“, rekla je Lalić koja uskoro kreće u 4. sportski razred pulske Gimnazije. 

Lalić je na današnji prijem stigla u pratnji trenera Elvisa Orbanića i tajnika kluba Tomislava Butorca koji je prate još od njezinih prvih zaveslaja i koji su na nju iznimno ponosni te se nadaju da će Laura što duže braniti boje VK Istre. 

Podsjetimo, VK Istra legendarni je pulski veslački klub utemeljen pod imenom Società Nautica Pietas Iulia 19. rujna 1886. koji će za dvije godine proslaviti 140 godina postojanja. Broji preko stotinu aktivnih članova, prvenstveno u dobi između 10 i 18 godina, a konstantno se širi novim članovima koji su baza kvalitetnog regatnog pogona. Osim toga, VK Istra je u proteklih nekoliko godina u više navrata osvojila sveukupno treće mjesto na prvenstvima Hrvatske, najbolji je klub na Jadranu, a veslači VK Istre redovno nastupaju za reprezentaciju u juniorskim kategorijama na europskim i svjetskim smotrama.

Odgovori

Pin It on Pinterest