Humanitarna utrka „Ne ‘ću ben’, hodi zajno!“

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma  dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno organizira humanitarnu utrku Ne ‘ću ben’,  hodi zajno! u nedjelju 06. listopada 2024. u 11.00 sati sa startom na pulskim  Valkanama. Ove godine trkači i šetači trčat će u majicama s porukom “Nemoj da ti se  grusti“.  

Glavna utrka kreće sa Valkana, a trči se pulskom šetnicom Lungomare, iza Mornara i  Ferijalnog na šetnicu Verudele do tvrđave Bourguignon i nazad. Istovremeno kreće i rekreativna šetnja odmah nakon trkača a njena ruta je šetalište Lungomare sa  okretištem u Gortanovoj uvali i nazad do Valkana.  

Na Valkanama će biti organiziran zabavni program uz glazbu DJ Denisa Goldina,  najmlađe će zabavljati Žuti kišobran i Rozi make up corner, interaktivni Decathlon  kutak za ljubitelje sporta i zabave te sve posjetitelje očekuje i domaći fažol. 

Podjela startnih brojeva i paketa počinje na startu, pulskim Valkanama u 09,30 sati kada  će građani moći posjetiti i info-punkt Kluba Gea na kojem će moći dobiti korisne  informacije o ranom otkrivanju raka dojke i samopregledu dojke, informirati se o zdravim  životnim navikama te preventivnim i rehabilitacijskim programima koje provodi Klub Gea,  a građanima će se dijeliti promo materijali.  

Utrka i rekreativna šetnja humanitarnog su karaktera. Sredstva koja će se prikupljati  namijenjena su provođenju preventivnih i rehabilitacijskih programa u Klubu žena  liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, a to su limfna drenaža, ciljane medicinske  vježbe, rekreativna šetnja, terapeutska yoga, shiatsu tretmani, kreativne radionice  te savjetovališta liječnika onkologa koji pružaju stručnu pomoć oboljelima od  karcinoma. Na raspolaganju su i stručna pomoć psihoterapeuta o suočavanju s  bolešću i njenim posljedicama, farmaceuta koji pruža stručna znanja o prilagođenoj  prehrani i dodacima prehrane te fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način. 

Porukama „NE ‘ću ben’, hodi zajno!“- „Nemoj da ti se grusti“ želi se ukazati na  važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život! Nažalost, stopa smrtnosti kod  žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno  zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke.  Godišnje se bolest otkrije u prosjeku kod 139 žene u Istri, a čak 39 osoba godišnje u  Istri umire od raka dojke. Visoka smrtnost može se smanjiti samo otkrivanjem  bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnosti! 

Odgovori

Pin It on Pinterest