Sportska manifestacija 6. Pula Marathon održat će se 20. i 21.rujna 

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun-om glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 6. Pula Marathon, a ista se održava i uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Group. 

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se: Sanja Cinkopan Korotaj direktorica Turističke zajednica Grada Pule, Erik Lukšić suorganizator iz ISTRun-a, Andrea Petrić Arena Hospitality Group (AHG) i Ivana Sokolov pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport.

„Ove godine imamo šesti Pula Marathon koji ponovno zapravo spaja trčanje i svjetlo. Ponosni smo jer smo uspjeli biti konstantni u organizaciji i tijekom vremena s koronom. Ovogodišnji Pula Marathon je osvježen novim vizualom utrke, a pojedine instalacije Visualia Festivala bit će kao dodatna zanimljivost i atrakcija duž staze kojom ide ruta utrke,“ istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Posebno je naglasila i zamolila sugrađane i posjetitelje da se strpe u prometu te da poprate sve informacije oko posebne regulacije prometa koja će zapravo biti privremena za vrijeme utrka u subotu a trajat će do 2 sata.  

Program Pula Marathona počinje već u petak, 20. rujna kada trkači mogu preuzeti startne brojeve te se održavaju i dječje utrke ispred Arene. Utrke za djecu počinju u predvečernjim satima a razvrstane su po kategorijama i to: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole. Dječje utrke se trče na 150 metara do 250 metara i biti će podjeljene za dječake i djevojčice. Glavni nositelj organizacije i partner dječijih utrka je Arena Hosipitality Grupa.

„Posebna mi je čast da ispred AHG mogu predstaviti dječje utrke. Nastojimo kao kompanija djelovati u lokalnoj zajednici te nam je posebna pažnja usmjerena na one najmlađe koji tek počinju stvarati zdrave navike,“ istaknuo je Petrić. Za dječje utrke nisu potrebne posebne prijave već da se djeca i roditelji pojave ispred Arene te da uživaju ili u animacijskom programu koji će tamo biti postavljen ili da sudjeluju u dječjim utrkama za koje će se moći prijeviti ispred Arene. 

Erik Lukšić, koji je zapravo započeo Xicu prije deset godina, govorio je o organizacijskom dijelu ove manifestacije i nekim novitetima: „Pula Marathon organiziran je zahvaljujući dobroj suradnji svih uključenih partnera. Ono što posebno želim naglasiti je partnerstvo koje je nastalo između gradova pobratima Verone i Triera. Oni trkači koji budu željeli trčati u tim gradovima imaju posebne pogodnosti za sudjelovanje na utrkama. Prilikom prijava na utrke Pula-Verona ili Pula-Trier, startni paketi će imati posebnu cijenu s popustom,“ naglasio je Lukšić. 

Glavne utrke trče se u subotu, 21. rujna sa startom prve utrke u 20.00 sati s razamcima po kategorijama za 5, 10 i 21 km . Start svih utrka planiran je ispred Arene dok je ciljna ravnina u Areni. Trčanje kroz Pulu i njezine starorimske kutke oduševit će svakog trkača, posjetitelja, rekreativca. Prijave se privode kraju te se očekuje maksimalni broj sudionika koji bi srušio rekord iz 2019. godine. 

Više informacija o trci može se pogledati i na službenoj mrežnoj stranici odabirom na  određenu kategoriju utrke. Više informacija o stazi, startu i cilju te o ostalim servisnim informacijama mogu se pronaći na  www.pulamarathon.com 

U ime Grada Pule medijima se obratila pročelnica Ivana Sokolov: „Mi smo jako ponosni na ovu utrku. Ona predstavlja dodatnu priliku za promociju grada, a jedinstvenost utrke je cilj u koji se ulazi baš u samom Amfiteataru. Drago nam je da su sudionici ove utrke i naši najmlađi. Želimo da djeca budu od ranih godina u pokretu, a ovom prigodom je to kroz trčanje. Za sam kraj molim sve sugrađane za malo strpljenaj u prometu i vidimo se  u petak i subotu u što većem broju na Pula Marathonu.“

Utrke u sklopu Pula Marathona  nametnule su se  kao jedne od najatraktivnijih ne samo u Hrvatskoj, nego u široj regiji zato što se trči u noćnim satima, paralelno uz održavanje Visualia Festivala.

Za sve sudionike utrka te publiku, nakon proglašenja pobjednika od 22.00 – 23.45 sata, slijedi bogat after party u Areni. Ulaz za publiku bit će besplatan. 

Ono što je vrlo  bitno spomenuti za sve sugrađane i posjetitelje Pule za vrijeme Pula Marathona je privremena regulacija prometa a ona će biti kako je opisano u nastavku.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Informacije o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja sportske manifestacije 6. Pula Maraton na dan 20. i 21. rujna 

Za potrebe organizacije atletske utrke 6. Pula Marathon u sklopu koje će se održati dječje utrke u petak 20. rujna i utrke na 5km, 10km i 21km u subotu 21. rujna obavještavaju se svi građani i posjetitelji da će vrijediti posebna prometna regulacija koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora.

Promet će biti zatvoren na sljedećim prometnicama:

20. rujna (petak) – dječje utrke za pred školarce i školarce:
od 17.30 do 21.00 sati zatvorene prometnice: 

Amfiteatarska ul., Istarska ul., Flavijevska ul., uspon uz Valerijin park i ulica iznad benzinske postaje LUKOIL,

21.rujna (subota) – Utrka na 5., 10. i 21 km:
od 16.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park),
od 19.45 – 22.45 sati zatvorene prometnice: Istarska ulica – Flavijevska ulica – Trščanska ulica – Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put – Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg – Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica – Kolodvorska – Splitska – Ravenska – Kandlerova – Castropola – Istarska ul. – Dubrovačke bratovštine – Anticova ul.

Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati autobusi.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči radi potrebe osiguranja svih sudionika u prometu zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana.


Tijekom utrke bit će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

Start i cilj svih utrka: Arena

Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru s prometnom policijom.

Pozivamo sve vozače na pojačan oprez,  strpljenje i razumijevanje.

Posebno se želimo zahvaliti našim sponzorima i partnerima Pula Marathona:

Zlatni sponzori: HEP, Keraterm, Atenza Pula, Marina 21, Voltaren, HIDRA, dm – drogeriemarkt,

Srebrni sponzori: Jana, GT net, HELL, Erste bank, 

Brončani sponzori: Oio Vivo Extra Virgin Olive, PIP, Farmakol, Max City, AMI, Istarska županija i Ministarstvo turizma.

Program 6. Pula Martahon:

Petak / 20. rujna

15:00 – 22.00    Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene 

18:45     Dječja utrka powered by AHG (predškolarci, 3—4 godina & 5—6 godina)

19:00     Dječje utrke powered by AHG (školarci, 1—2 razred, 3—4 razred, 5—6 razred)

19:30     Proglašenje pobjednika dječjih utrka ispred Arene

Subota / 21. rujna

10:00 – 19.00    Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene 

20:00     Polumaraton powered by HIDRA

20:15     PoKRENI 5 powered by DM

20:20     Pulska Xica 10 km powered by Atenza

21:30     Proglašenje pobjednika, Arena

22:00 – 23.45    After party u Areni

Odgovori

Pin It on Pinterest