Tissa & Partners, Uniline Mobility i Carel Adriatic dobitnici su plaketa Zlatna kuna HGK – Županijske komore Pula za rezultate poslovanja u 2023. godini

Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula koja je održana u prostorima Carel Adriatic d.o.o. u Vinežu dodjeljene su plakete Zlatna kuna HGK – Županijske komore Pula najuspješnijim tvrtkama u Istarskoj županiji na temelju rezultata poslovanja u 2023. godini.

Zlatna kuna označava posvećenost, stručnost i naporan rad tvrtki koje su se istaknule svojim izvanrednim rezultatima. Dobitnici plaketa Zlatna kuna su Tissa & Partners d.o.o. iz Poreča u kategoriji malih trgovačkih društava; Uniline Mobility d.o.o. iz Pule u kategoriji srednjih trgovačkih društava, dok je u kategoriji velikih trgovačkih društava dobitnik priznanja Carel Adriatic d.o.o. iz Labina.

Dodjela plakete Zlatna kuna je priznanje koje HGK dodjeljuje za izvrsnost i uspješnost u poslovanju te doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini. Simboličan je to čin kojim šaljemo poruku kako želimo da naše gospodarstvo izgleda, a to je poruka izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti i lukavosti, ali također blagostanja i plodnosti, rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić.

Polazište za izradu kriterija vrednovanja jesu rezultati poslovanja poduzeća dobiveni uvidom u javne i službene pokazatelje. Nagrađene su tvrtke koje su imale najbolje rezultate poslovanja na temelju više od dvadeset kriterija prema metodologiji HGK, a procjenjivalo se i održivo poslovanje trgovačkih društava – tzv. ESG (Environmental, Social, Governance) rating.

Direktorica Tissa & Partners d.o.o. Ana Slamar istaknula je kako biti dobitnik Zlatne kune, simbola izvrsnosti u poslovanju, u kategoriji malih trgovačkih društava u Istarskoj županiji za tvrtku predstavlja veliko priznanje za dosadašnji rad i pristup. „Naš tim arhitekata, dizajnera i inženjera kontinuirano se zalaže za stvaranje inovativnih rješenja te kreativnošću i partnerskim odnosom grade povjerenje i zadovoljstvo naših klijenata.

Ova nagrada nam pruža dodatnu motivaciju za nastavak razvoja projekata koji unapređuju kvalitetu prostora, pozitivno utječu na svakodnevni život te bude emocije svojim jedinstvenim dizajnom i funkcionalnošću. S ponosom ćemo nastaviti stvarati prepoznatljive projekte koji ostavljaju trag na tržištu i doprinose održivom razvoju naše zajednice, zaključila je Slamar. Tissa & Partners specijalizirana je u projektiranju turističkih građevina te osmišljavanju novih koncepata u turizmu.

Pretežita djelatnost društva Uniline mobility d.o.o. iz Pule koje je nagrađeno plaketom Zlatna kuna u kategoriji srednjih trgovačkih društava je iznajmljivanje automobila i motornih vozila lake kategorije.

Kristina Peruško, prokuristica Uniline Mobility d.o.o., ujedno i članica Uprave Uniline grupe, izjavila je kako zahvaljuje Hrvatskoj gospodarskoj komori na ovom velikom priznanju društvu. „Ponosni smo što je naš rad prepoznat, te ovom prilikom čestitam i svim našim zaposlenicima, koji su svojim marljivim radom osigurali ostvarenje iznimnih rezultata u 2023. godini. Fokus Uniline Mobilityja, kao i cijele Uniline grupe, ostaje na dodatnom razvoju postojećih segmenata poslovanja, te ulaganju u digitalizaciju i ljudske potencijale, sve s ciljem osiguravanja visoke razine kvalitete usluga i proizvoda, naglasila je Peruško.

Najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih trgovačkih društava je Carel Adriatic d.o.o. iz Labina. Ovo društvo po peti je put nagrađeno plaketom Zlatna kuna, a posluje u sklopu Carel Grupe – svjetskog lidera u upravljačkim rješenjima za klimatizaciju, hlađenje i grijanje te sustave za ovlaživanje i hlađenje isparavanjem.

„Jako smo počašćeni ovim priznanjem koje svjedoči našem kontinuiranom uspjehu i izvrsnosti u industriji kontrole klimatizacijskih sustava. U 2023. godini, CAREL Adriatic je postigao izvanredan rast i razvoj. Usmjereni na inovacije i održivost, implementirali smo nove tehnologije koje su unaprijedile energetske performanse i učinkovitost naših proizvoda. Naša predanost kvaliteti i ekološkim standardima donijela je značajan napredak i proširila našu prisutnost na međunarodnim tržištima.

Ova nagrada odražava rad i predanost cijelog tima CAREL Adriatic, te nas inspirira za daljnji napredak i postizanje novih visina. Zahvaljujemo se Hrvatskoj gospodarskoj komori na prepoznavanju i kontinuiranoj podršci, izjavio je član Uprave i voditelj operacija Carel Adriatic d.o.o. Raffaele Rossi.

Svečanost dodjele plaketa Zlatna kuna svake godine okuplja najbolje od najboljih i to je prilika da se oda priznanje i pruži podrška  tvrtkama koje su uložile veliki trud kako bi gospodarstvo županije bilo uspješnije i prosperitetnije. Potporu nagrađenim tvrtkama i gospodarstvenicima sudjelovanjem na svečanosti dodjele i uručivanjem priznanja  dali su i zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, zamjenica Gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, i brojni drugi uzvanici.

U uvodnom, radnom dijelu sjednice glavni ekonomist HGK Goran Šaravanja, govorio je o stanju i trendovima u gospodarstvu osvrnuvši se na inozemno okruženje, Hrvatsku i Istarsku županiju.

Predsjednik HGK – ŽK Pula Danijel Benčić pozvao je članove Gospodarskog vijeća da predlože gospodarske i druge povezane teme o kojima žele raspravljati, teme koje ih muče, kako bi pokrenuli rješavanje određenih pitanja i problema koji se javljaju po pojedinim gospodarskim sektorima i granama. Želimo se aktivnije uključiti u gospodarske procese te utjecati na njih onoliko koliko to bude u našoj moći i na taj način dati svoj doprinos, rekao je Benčić.

Dobitnici Plaketa Zlatna kuna:

  • u kategoriji malih trgovačkih društava: TISSA & PARTNERS d.o.o., Poreč

Priznanje preuzima: Ana Slamar, arhitektica i direktorica društva

Priznanje uručuju:

-predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić

-gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić

  • u kategoriji srednjih trgovačkih društava: UNILINE MOBILITY d.o.o, Pula

Priznanje preuzima:

Kristina Peruško, prokuristica

Priznanje uručuju:

– predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić

-zamjenica Gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić

  • u kategoriji velikih trgovačkih društava: CAREL ADRIATIC d.o.o., Labin

Priznanje preuzima: Raffaele Rossi, voditelj operacija i član Uprave

Priznanje uručuju:

– predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić

-zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada

Odgovori

Pin It on Pinterest