BRONCA ZA EKIPU ‘ISTRIJANE’ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

DRŽAVNO PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Poreč, 17.-18. studeni 2018. godine.

Ekipa ‘ISTRIJANA’-e u sastavu Sabina Brezac (Valbandon), Marina Relić (Kanfanar), Adriano Stihović (Lindar) i Robert Raste (Pula), osvojila je 3. mjesto (broncu) na upravo održanom
državnom prvenstva u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

Nažalost, samo jedna izgubljena utakmica bila je dovoljna na naša brončana ekipa ‘ISTRIJANA-e’ ‘završi’ na 3. mjestu.

Inače je Ekipa BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ sedam puta do sada nastupila na državnim prvenstvima za Ekipe i sa istih u Istru/Pulu donijela 6 medalja. Broncu iz Poreča 2012., broncu iz Poreču 2014., srebro iz Vodica 2015., zlato iz Poreča 2016., zlato iz Poreča 2017. i broncu iz Poreča 2018. godine.

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja. Na prvenstvu se natjecalo osam nacionalnih Ekipa.

Čestitamo brončanoj Ekipe ‘Istrijane’, uz želje za još mnogo sličnih rezultata!

Iskreno zahvaljujemo Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule i Sportskoj zajednici Istarske županije, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na prvenstvu u Poreču.

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 167 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

Sada nakon završenog prvenstva slijedi sudjelovanje na nacionalnom turniru u Velikoj gorici 08. prosinca 2018. godine, te završno natjecanje u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije, gdje dvoje naših najboljih boćara (Komar i Osmanović) odlaze u Dubai (UAE) na otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom od 14.-21. prosinca, čime se ujedno i službeno završava boćarska sezona 2018.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’

 

Pin It on Pinterest