U Labinu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

LABIN – Dana 17. studenog  2018. godine obilježava se 10. godišnjica Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, a u Labinu je povodom obilježavanja tog dana održano druženje u organizaciji Kluba mladih IDS-a Labin i Udruge Palčići Pula.

U ime organizatora, Kluba mladih IDS-a Labin, prisutnima se obratio Nino Bažon te zahvalio svima na dolasku kao i na odličnoj suradnji gospođi Gordani Maroh Damjanić iz udruge Palčići Pula koja je s oduševljenjem prihvatila inicijativu Kluba mladih te pristala podijeliti svoja iskustva s prisutnima. Naglasio je i važnost održavanja ovakvih druženja i ukazivanja na globalni problem prijevremenog rođenja.

Druženje je nastavljeno u ugodnom tonu, dijeljenjem vlastitih iskustava gospođe Damjanić te prisutnih roditelja labinskih Palčića. Obilježavanju ovog dana pridružili su se i sami Palčići koji su uživali u ispunjavanju slikovnica i igri ljubičastim balonima.

Cilj obilježavanja je usmjeravanje pozornosti na globalni problem prijevremenog rođenja, tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće, koji je vodeći uzrok smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama te, poslije upale pluća, drugi po redu uzrok smrti djece do pete godine starosti.

 

Pin It on Pinterest