Grad Pula dobitnik godišnje nagrade TZ-a Istarske županije Zlatna koza – Capra d’oro

Cjelokupni iznos nagrade doniran humanitarnoj akciji „Uljanik za bolje sutra“

U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije danas su dodijeljene Zlatne koze – Capre d’oro, nagrade za poseban turistički doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre za 2018. godinu. Priznanja su dodijeljena istaknutim pojedincima i projektima u četiri kategorije, a od 19 pristiglih kandidatura najboljim je eventom u 2018. godini proglašen  prijenos finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva na velikom ekranu u pulskoj Areni između Hrvatske i Francuske u srpnju ove godine kojeg je pratilo više od 10 tisuća ljudi.

U ime Grada Pule vrijednu nagradu preuzeo je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek koji je istaknuo kako je prijenos povijesne utakmice u velebnom izdanju Arene bio događaj koji će se još dugo pamtiti. „Samo finale je bilo spektakularno, a gledanje u našoj Areni je učinilo cijeli događaj nezaboravnim za sve generacije. Arena je simbol grada Pule i u njoj je sve veličanstveno. Drago mi je da smo uz naš grad, na taj način promovirali i našu županiju i samu Hrvatsku. Hvala svima koji su u ovom širokom izboru odlučili nagradu dati gradu Puli i posebno hvala organizatorima i svim nagrađenima koji su se u ovom trenutku sjetili teške situacije u Uljaniku i odlučili novčanim dijelom nagrade barem malo pomoći radnicima Uljanika i njihovim obiteljima“, istaknuo je zamjenik pulskog gradonačelnika.

Naime, plaketa Zlatna koza – Capra d’oro predviđa i novčani dio nagrade u iznosu od 4.000,00 kuna kojeg će Grad Pula donirati humanitarnoj akciji „Uljanik za bolje sutra“.

Na inicijativu novinara Daniela Sponze i uz potporu Grada Pule, tijekom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva organiziran je prijenos utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu Forumu koje je pratilo preko 20 tisuća navijača, a kulminacija sjajnog nastupa „vatrenih“ dogodila se u pulskoj Areni, 15. srpnja 2018. godine.

Finalni prijenos utakmice svjetskog nogometnog prvenstva na velikom ekranu u pulskoj Areni prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica koja je u suradnji s agencijom MediaCom i Gradom Pulom osmislila kampanju “2nd best place to watch World Cup finals”. Organizaciju događaja potpisuje Daniel Sponza, a video kojim je Grad Pula najavio izravni prijenos finalne utakmice u Areni, pregledan je više od 343 tisuće puta.

Kako je to izgledalo možete se podsjetiti OVDJE:

Step 3Find a best place to watch World Cup finals!♥️ 🇭🇷#CroatiaFullOfLife #Vatreni 🔥 #WorldCup #worldcupfinals #ShareIstria #Istra #Pula

Posted by Croatia Full of life on Saturday, 14 July 2018

Pin It on Pinterest