Kreću prijave za 6. Dječji pjevački festival „ Pula pjeva“

Šestu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Grada Pule, i ove će se godine održati popularni dječji pjevački festival „Pula pjeva“, a prijave za audiciju otvorene su od 27. veljače do 13. ožujka.

Dječji pjevački festival „Pula pjeva“ osmišljen je s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, a samu organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula.

Audicije će se održati  u prostorijama osnovne škole Veli vrh i to 14. ožujka s početkom u 18,00 sati za osnovne škole i 15. ožujka također u 18 sati za srednje škole.

Prijavljeni učenici na audiciji se predstavljaju s jednom skladbom koja odgovara postavljenim kriterijima za ovu godinu. Naime, ovogodišnji festival posvećen je svim glazbenicima koji danas nisu među nama, ali su obilježili generacije i razne glazbene stilove od 1960.-tih pa sve do danas. Kroz mali glazbeni vremeplov prisjetit ćemo se poznatih hitova glazbenika koji su ostavili upečatljiv glazbeni opus iza sebe i koji su obilježili razne muzičke pravce od rocka, popa, grungea, soula, bluesa, new aga…

Bitno je naglasiti da roditelji moraju dati svoj formalni pristanak za sudjelovanje djeteta na festivalu potpisujući prijavu na audiciju i suglasnost.

Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na CD-u ili USB sticku, a ukoliko nije u  mogućnosti  pribaviti matricu, može se obratiti na e – mail  studija Čarobne frule  (carobnafrula@hotmail.com) koji će pripremiti matricu. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.

Kandidat na audiciju mora donijeti ispunjeni obrazac prijave na kojem se ujedno nalazi i potpisana suglasnost roditelja/skrbnika, bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena.

Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije. Poluzavršnica festivala održat će se 29. ožujka 2019. u dvorani Zajednice Talijana Circolo  s početkom u 18 sati.

Tročlani stručni žiri kojeg čine osobe iz svijeta glazbe, kandidate će ocjenjivati na temelju tri propisana kriterija: vokalna izvedba, intonacija i scenski nastup, odnosno dojam.

Završna večer održat će se 11. svibnja 2019. u Istarskom narodnom kazalištu.

Obrazac prijave nalazi se na web strancima Grada Pule ili ukoliko kandidat nema mogućnost pristupa internetu, može se obratiti učitelju glazbene kulture u svojoj školi.

Obrazac prijavnice potrebno je poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr

Pin It on Pinterest