Ženska večer uz dobru knjigu: Teenageri – kako ih bolje razumjeti?

Imate li teenagera u kući? Dijete vam ulazi u pubertet? Ne razumijete se više?

Teenageri su tema nadolazeće Ženske večeri uz dobru knjigu: u četvrtak, 28. veljače 2019. od 18 sati u Središnjoj knjižnici još jednom razgovaramo o temi koju smo načeli prošle godine.

Postoji puno predavanja i radionica za roditelje na temu djece, ali su ona često namijenjena roditeljima koji imaju malu djecu. O škakljivoj dobi, punoj problema, teškim odnosima, napetim situacijama, ljubavnim jadima, mnogim zavrzlamama, muljanjima, skrivanjima, udaljavanjima… manje se govori.

Svi koji imaju dijete staro 11, 12, 13 godina ili starije brine kako što bezbolnije proći ovo razdoblje? Kako zadržati bliski odnos? Kada treba pustiti dijete na miru? Što se zbiva u djetetovom tijelu, mozgu, emocijama u to doba? Kako djeca reagiraju? Što trebaju od nas? Što je njima bitno?

O svemu tome razgovarali smo s pulskim stručnjacima u tom području:

– o tijelu, hormonima i tome što se zbiva s našom djecom daće liječnica školske medicine dr. Kristina Jelenić

– psiholozi Helena Mitrović i Velimir Todorović iz Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja imaju širi pogled na stanje u Puli i Istri o ovom pitanju, puno kontaktiraju s djecom, održavaju radionice za mlade u školama, imaju podatke o mladima i alkoholizmu, drogi i drugim prijestupima

– Aleksandar Hinić, vlasnik zaštitarske tvrtke Crni vjetar, zna kako se zabavljaju uvečer.

Dobro je znati, tada možete i bolje razumjeti.

Pin It on Pinterest