Gradi se groblje, širit će se kanalizacijska mreža, uređuje se infrastruktura

Javne tribine na kojima se prikupljaju prijedlozi građana u svrhu pripreme proračuna za 2020. godinu nastavljene su za mještane Velog Vrha i Štinjana

Javne tribine po gradskim mjesnim odborima, na kojima građani imaju priliku predlagati inicijative i rješenja za uvrštenje u proračun Grada Pule za 2020. godinu te u direktnom dijalogu s predstavnicima Grada i gradskih trgovačkih društava dobiti informacije o stanju pojedinih projekata, jučer su nastavljene za mjesne odbore Veli Vrh i Štinjan.

Okupljene je uvodno pozdravio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek istaknuvši značaj ovakvog modela komunikacije kojim se kvalitetno i precizno detektiraju pojedina pitanja od interesa za građana te se prikupe konstruktivni prijedlozi za uvrštenje u gradski proračun za sljedeću godinu. Prvotno su građani upoznati s aktivnostima koje su se po pojedinom mjesnom odboru provele u tekućoj godini, dok je pročelnica za financije Grada Pule Vesna Sajić naglasila kako, osim putem javnih tribina, svi zainteresirani građani svoje prijedloge mogu dostaviti i elektroničkim putem preko e-Konzultacija na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr, a o gradskom proračunu građani se mogu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“, također dostupne na službenoj web stranici www.pula.hr

Građane je prvenstveno zanimao projekt proširenja groblja u Štinjanu, radovi koji su krenuli i biti će okončani u roku od 150 dana od uvođenja izvođača u posao. Mjesno groblje proširuje se za 869 metara kvadratnih gdje će se izgraditi 72 zemljana grobna mjesta, 22 grobnice za 6 ukopnih mjesta, 40 standardnih niša i 20 standardnih niša na 4 etaže.   Osim toga na tribinama je bilo riječi o proširenju kanalizacijske mreže putem projekata Pula sjever i Pula centar kojim se rekonstruira i gradi mreža, uređaj i povećava priključenost prigradskih naselja koji nemaju kanalizaciju. Pitanja su se odnosila ina plinofikaciju koja, pojašnjeno je, ovisi o izgradnji državne ceste koja će povezivati Veli Vrh i Zračnu luku Pula gdje je osigurana trasa za srednjetlačni plinovod.

Budući su javne tribine, uz sve ostale alate komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava u izravnom razgovoru uključuje svoje sugrađane da daju prijedloge koje bi željeli da se u idućoj godini realiziraju, pozivaju se da se u što većem broju odazovu preostalim tribinama i  sudjeluju u procesu donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca.  Svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.
Javne tribine nastavljaju u utorak 1. listopada 2019. godine i to za Mjesni odbor Veruda u 16.30 sati, Mjesni odbor Nova Veruda i Vidikovac u 18.00 sati te za Mjesni odbor Stoja, Sv. Polikarp-Sisplac u 19.30 sati.

Pin It on Pinterest