Uvođenje u posao izvođača radova uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi

Nakon uspješno okončanog postupka javne nabave za izvođenje radova na uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi s rekonstrukcijom dijela Palladiove ulice s infrastrukturom, rekonstrukcijom vodovodne mreže i rekonstrukcijom mješovite kanalizacijske mreže, u ponedjeljak 7. studenog 2016. godine u posao se uvodi izvođač radova, zajednica ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Dulex d.o.o. Ludbreg. Prije samog uvođenja u posao tijekom ovog tjedna započet će se s pripremnim radnjama, odnosno postavom signalizacije za potrebe gradilišta.

Valjana ponuda zajednice ponuditelja bila je jedina pristigla ponuda na otvoreni javni poziv, a nakon odluke o odabiru izvođača sklopljen je okvirni sporazum za izvođenje radova i potpisan ugovor. Valja napomenuti kako je riječ o zajedničkoj nabavi Grada Pule, Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o.

„Iznimno sam zadovoljan što  nakon opsežnih i detaljnih priprema krećemo s uređenjem Trga kralja Tomislava. Riječ je o jednom velikom i značajnom projektu kojim ćemo stanovnicima Verude osigurati da uživaju u moderno uređenom trgu sa svim popratnim sadržajima, u potpunosti opremljen komunalnom infrastrukturom i prilazima. Izgradit ćemo dječje igralište, krajobrazno urediti površinu trga s fontanom, osigurati oko 100-ak parkirnih mjesta na trgu i u Palladiovoj ulici, te estetski ga i funkcionalno oblikovati kako bi postao oaza okupljanja stanovnika Verude i šire okolice.“ kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Radovi na uređenju Trga kralja Tomislava, prema glavnom projektu za koji je ishodovana građevinska dozvola te izrađenom izvedbenom projektu, obuhvaćaju parterno i krajobrazno uređenje površine trga s pratećim sadržajima, izgradnju parkirališta s pripadajućim pristupima, odvodnju oborinskih voda trga s kišnim vrtovima, prelaganje plinske mreže, izvođenje elektroinstalacije s javnom rasvjetom te radove na izgradnji elektroničke komunikacijske infrastrukture. Osim toga, rekonstruirat će se prometne površine u Palladiovoj ulici, izgraditi oborinska odvodnja, javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura te će se rekonstruirati vodovodna i kanalizacijska mreža u spomenutoj ulici i na području trga.

Radovi će trajati 7 mjeseci, a ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 24 milijuna kuna s PDV-om.

Molimo građane za strpljenje i razumijevanje prilikom izvođenja radova kada će biti ograničen pristup određenim zonama.

Odgovori

Pin It on Pinterest