Humorna monodrama „Jedna od sestara“ Teatra Fort Forno u Vodnjanu u petak, 3. rujna 2021. godine

Humorna monodrama Kordelije Paladin „Jedna od sestara“, u kojoj igra mlada osječka glumica Katica Šubarić, gostovat će u Vodnjanu u petak, 3. rujna 2021. godine u sklopu istarske turneje. Predstava u produkciji Teatra Fort Forno iz Bala igrat će u vodnjanskoj galeriji „El magazein“ s početkom u 20 sati.

            Sedam žena, koje u ovoj monodrami utjelovljuje Katica Šubarić, a kojoj je ovo doktorski umjetnički praktični rad, progovara o inim predrasudama i zabludama o položaju žene u suvremenom društvu. Mlada žena: poslušna kći, buduća majka, sestra, prijateljica, unuka, studentica, zaposlenica zgraža se nad izrazom da cure „cure“, za razliku od muškaraca za koje je svijet drugačije posložen. Naposljetku, Biće svjetlosti nam je svima dano, da nam pokaže naš put.

            Mentor i redatelj je Robert Raponja, a oblikovanje vizualnog identiteta potpisuje Davor Molnar.

            Baljanski Teatar Fort Forno doveo je u kolovozu u Vodnjan upečatljiv i od publike odlično prihvaćen poetski teatar „Suze svetog Lovre“, samo dan nakon premijere u Balama. Dok se ta predstava održala u Staroj uljari – Torcio, humorna će monodrama „Jedna od sestara“ biti prikazana u susjednoj galeriji „El Magazein“, također u Portarolu. To i opet jamči jedinstvenu scensku kulisu i ugođaj koje može ponuditi samo ambijent starogradske jezgre Vodnjana.

Odgovori

Pin It on Pinterest