Proglašeni dobitnici nagrade Istriana 2016.

Jučer je u Kinu Valli održana dodjela nagrade Istriana 2016. koja se, već devetu godinu zaredom, dodjeljuje najuspješnijim pojedincima u Istri u području gospodarstva, zdravstva, kulture, znanosti, odgoja i obrazovanja, glazbe i sporta.

Čestitke svim dobitnicima nagrade Istriana uputio je župan Flego pritom im izrazivši zahvalu na trudu, privrženosti i svemu dobrome što su činili u 2016. „Riječ je o ljudima koji sa svojom energijom, entuzijazmom i izazovima motiviraju sve nas ostale da budemo još bolji“ istaknuo je Flego.

Ispred povjerenstva za dodjelu nagrade prisutnima se obratila predsjednica HGK – Županijske Komore Pula Jasna Jaklin Majetić. „Svi dobitnici Istriane predstavljaju zlatnu kockicu mozaika uspjeha Istarske županije“ naglasila je Jaklin Majetić.

U kategoriji „zdravstvo“ nagradu je osvojila glavna medicinska sestra Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. Dr. Martin Horvat“ Nevenka Zgrabljić, a prigodnu grafiku Erosa Čakića, cvijeće i kalendar Istarske županije nagrađenoj je uručio župan Flego. Statuu Istriane u kategoriji „kultura“ poznatoj flautistici i glazbenoj pedagoginji Samanti Stell uručio je gradonačelnik Miletić. Nagradu za kategoriju „znanost, odgoj i obrazovanje“ osvojio je profesor visoke škole u trajnom zvanju Branimir Ružojčić, a nagradu mu je uručila pročelnica županijskog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Percan. Kategorija „sport“ donosi nam Mikelu Ristoski, zlatnu paraolimpijku. Nagradu Istriana Mikeli je uručio je predsjednik Zajednice sportova Istarske županije Mladen Pavičević. Osnivačica mješovitog pjevačkog zbora „Cantus populi“ Tatjana Merkl dobitnica je nagrade Istriana u kategoriji „glazba“, a istu joj je dodijelila Jaklin Majetić. Istrianu u kategoriji gospodarstvo osvojio je  Robert Fattori, vlasnik novigradskog butik hotela Rivalmare i osnivač tvrtke „Vision d.o.o.“. Nagradu ovom uspješnom poduzetniku uručio je predsjednik uprave Istarske kreditne banke Umag Miro Dodić. Ove godine dodijeljena je i posebna Istriana Uljaniku u povodu 160. obljetnice postojanja pulskog brodogradilišta „Uljanik“.

Dobitnike nagrada izabrali su gledatelji TV Istre, TV Nove, slušatelji Radio Pule, čelnici kulturnih, sportskih i glazbenih udruga, klubova, saveza i ustanova u Istri, gradonačelnici i načelnici općina u Istarskoj županiji, novinari istarskih medija te predsjednici uprava najrelevantnijih gospodarskih subjekata u Istri. Riječ je o projektu pokrenutom na inicijativu novinara Hine Daniela Sponze te podržanom od strane Istarske županije, Grada Pule kao i ostalih većih istarskih gradova i općine Medulin.

Odgovori

Pin It on Pinterest