Urban Penetration ove nedjelje u samom centru Pule

Urban penetration odnosno Urbano prodiranje je događanje kojim Udruga Seasplash ulazi u objekte i prostore koji se nalaze u Puli, u kojima nema i do sada nije bilo manifestacija, dajući im tako kulturno-zabavni smisao i funkciju. Ovogodišnji Urban Penetration zamišljen je kao koncert koji će se održati u Titovom parku u nedjelju 18. prosinca 2016. u 19 sati i na kojem će nastupiti dvije renomirane grupe iz inozemstva i Pule, a to su odlični New York Ska-Jazz Ensemble iz New Yorka te Shugo’s Foosy iz Pule.

New York Ska-Jazz Ensemble je osnovan 1994. godine u New Yorku, a bend se sastoji od međunarodnih glazbenika, koji su prethodno svirali u drugim poznatim bendovima kao što su Toasters, Skatalites, Scofflaws… Njihov glazbeni izričaj kombinacija je dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Do sada su izdali deset albuma i redovno sviraju po Europi, Kanadi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Poznati su po energičnim i kvalitetnim nastupima te njihov nastup u sklopu desete Seasplash platforma nikako ne bi trebalo propustiti.

Shugo’s Foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Prvi autorski album Grains of Sand izdali su 2014. godine. Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/etno/fusion otvoreni su za različite utjecaje i kombinacije stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest