Bogat sadržaj INK-a od 12. prosinca do 17. prosinca

Foto: arhiva

Najava programa INK od 12. do 17. prosinca 2022.

U ponedjeljak, 12. prosinca na rasporedu su dvije izvedbe predstave BILJELI KLAUN, u 9:30 i 11 sati. Izvedbe su to za organizirani posjet djece školske i predškolske dobi.

U utorak, 13. prosinca u 19:30 sati na rasporedu je prestava MALI RAJ iz produkcije Glumačke družine „Histrion“, Zagreb

AUTOR: Milan GRGIĆ

REDATELJ: Zoran MUŽIĆ

IGRAJU: Ana-Marija PERCAIĆ, Hrvoje KLOBUČAR, Ivica PUCAR, Borna

GALINOVIĆ

Obiteljskom komedijom „Mali raj“, Glumačka družina Histrion odaje počast

znamenitom piscu, komediografu, libretistu i scenaristu Milanu Grgiću. U veseloj igri susreću se spisateljska vještina i histrionsko glumačko nadahnuće i stvaraju

predstavu koja slijedi bogatu tradiciju histrionskih izvedbi. Nespretni ljubavnici, vinski obrati, osebujni karakteri stvaraju komično i veselo ozračje pritom  pripovijedajući  velike priče o malim ljudima. Smijeh, kojega dobijemo kao rezultat kazališnog umijeća i plemenitog nagnuća glumaca stoji nasuprot zahtjevnih dramatičnih i teških vremena u kojima živimo.

Zoran Mužić

Trajanje:  85 minuta

***

U srijedu, 14. prosinca u 19:30 sati BOŽIĆNI KONCERT        

Koncert u organizaciji Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula

Tradicionalni božićni koncerti Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula  pune dvoranu publikom blisku  talentiranim izvođačima;  ali dolaze i sljedbenici dobre klasične glazbe.  

Trajanje: 120 minuta

***

U četvrtak 15. prosinca u 19:30 sati, Big Band Pula vraća se na daske INK.

Izvesti će koncert u dvorani Pietro Ciscutti pod naslovom

BIG BAND PULA SVIRA ELLINGTONA                               


Big Band Pula u sastavu Puhačkog orkestra grada Pule djeluje od 1996. godine. 

Od 2009. godine vodi ga trubač Branko Sterpin, koji je nastavio rad prvog, dugogodišnjeg voditelja ovoga ansambla – Davora Lorkovića. Osnovu repertoara čine skladbe iz klasičnog big band repertoara, odnosno razdoblja swinga, a koje su proslavili Frank Sinatra, Benny Goodman, Count Basie i drugi.

Ovu večer pulski će big band posvetiti Dukeu Ellingtonu, jednom od najutjecajnih glazbenika u povijesti jazz glazbe te izvesti neke od brojnih skladbi koje je “Duke” izvodio sa svojim orkestrom. 

saksofoni:  Luka Vrbanec, Sonja Domitrović, Sandra Burić, Manuel Manzin, Ivan Haubrih, Aida Dražić

trube: Roberto Bernaca, Flora Franjul, Josip Mihalke, Branko Sterpin

tromboni: Gianluca Antonini, Ana Markanjević, Marino Bernaca, Davor Božić

gitara: Saša Zorkić

klavir: Carlos Fagin, Andrea Rojnić

kontrabas: Nenad Mirt

bubnjevi: Sebastian Stell

Gosti: bivši članovi big banda Pula

Trajanje: 75 minuta

***

SIMPLY THE BEST

NOVOGODIŠNJI KONCERT  RIJEČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA iz ciklusa ZAJC U INK na rasporedu je u petak, 16. prosinca u 19:30 sati

DIRIGENT: Valentin EGEL

NA PROGRAMU DJELA: Franza von Suppéa, Camillea Saint-Saënsa, Ivana pl. Zajca, Piotra Ilyicha Tchaikovskog, Igora Stravinskog, Bedricha Smetane, Johanna Straußa II

Sjajan mladi dirigent, te trenutno jedan od najkvalitetnijih simfonijskih orkestara u zemlji, uvest će nas u čaroban svijet glazbe i pomoći nam da sve loše ostavimo za sobom, u Staroj, a svo dobro ponesemo u Novu godinu. Jer glazba to može!

Nek’ čarolija započne!

Trajanje: 80 min

***

Još jedna članica SAKUD-a, KUD ULJANIK i gosti, održati će svoju tradicionalnu VEČER TRADICIJSKE GLAZBE I PLESA u subotu, 17. prosinca u 19 sati.

Večer tradicijske glazbe i plesa u kojem osim KUD-a “Uljanik” nastupaju i druga folklorna Društva iz Istre i Hrvatske. Ovom prigodom Društvo će proslaviti 55. obljetnicu postojanja te 25. obljetnicu same manifestacije.

Trajanje: 90 minuta

Odgovori

Pin It on Pinterest