Pulski MPZ „Cantus PoPuli“ osvojio treće mjesto na adventskom festivalu u Pragu

MPZ “Cantus PoPuli” je mlad, vrlo kvalitetan i aktivan zbor koji djeluje na području grada Pule. U nekoliko godina djelovanja svoju su kvalitetu pokazali na međunarodnim natjecanjima, te u svom portefelju ponosno imaju sedam zlata, tri srebra i nedavno osvojenu broncu.

Zbor je sudjelovao na međunarodnom natjecanju „Prague Advent and Christmas Choral Festival with Petr Eben’s Prize“ održanom u Pragu 2. i 3. prosinca 2022. godine uz zborove iz Slovenije, Litve, Češke, Poljske, Estonije i Mađarske.

Osim natjecanja, održali su dva koncerta u crkvi sv. Martina i na stepenicama crkve sv. Ludmile gdje su svojim repertoarom oduševili mnogobrojne prolaznike. Također, sudjelovali su i u zajedničkoj izvedbi svih zborova na Starogradskom trgu.

U kategoriji komornih zborova izveli su skladbe „Cantate Domino“ Karla Jenkinsa, tradicionalnu božićnu skladbu „Na dobro vam došlo porođenje“ Joška Ćaleta, „Carol of the Bells“ Mykola Leontovycha i „Non nobis domine“ Rosephanye Powell te osvojili brončanu plaketu i treće mjesto uz pohvale stručnog žirija koji je posebno izdvojio njihovu ritmičku točnost, profinjen zvuk, visoku motiviranost i odličnu povezanost s dirigenticom.

Važno je napomenuti da je ovo natjecanje na kojem se nagrade ne dodjeljuju svim sudionicima, već se nagrade dodjeljuju samo za osvojen broj bodova stručnog žirija što potvrđuje da je ovo još samo jedan u nizu velikih uspjeha pulskog zbora.

Odgovori

Pin It on Pinterest